11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Politiforbundet klager til Pressenævnet: Nye afsløringer om manipulation i DR-dokumentar

Politiforbundet har sendt en klage til Pressenævnet over DR’s dokumentar ”Forfulgt af politiet?”. Det sker efter nye afsløringer af, at der er blevet manipuleret med flere sekvenser i dokumentaren. ”Det er dybt rystende og på ingen måde acceptabelt”, lyder det fra Politiforbundets formand, Heino Kegel.

Politiforbundet har foretaget en minutiøs gennemgang af dokumentaren og har fundet frem til, at mindst 11 klip i dokumentaren ikke er, hvad de giver sig ud for at være. Politiforbundets klage til Pressenævnet gennemgår i detaljer, hvordan der bevist er blevet manipuleret med lyd og billeder.

»Vi er i Politiforbundet dybt forargede over DR’s manglende etik. Det har vist sig, at dokumentaren ikke blot mangler dokumentation for de fremsatte anklager mod vores medlemmer, men at adskillige sekvenser i udsendelsen er deciderede falsknerier,« siger forbundsformand Heino Kegel.

Han fortsætter:

»Vi har valgt at gå videre med en klage til Pressenævnet på vegne af vores medlemmer, da vi ikke vil se stiltiende til, at politifolk grundløst er blevet hængt ud offentligt og udsat for chikane. Det er vores pligt at forsvare vores medlemmers integritet,« siger Heino Kegel.

DR har tidligere afvist, at dokumentaren overtræder de presseetiske regler. Det er dog Politiforbundets vurdering, at DR har brudt de presseetiske regler, da dokumentaren viderebringer et usandt billede af de faktiske forhold ved at:

● Præsentere fem dokumentationsbærende klip fra et overvågningskamera som autentiske, på trods af at de er bearbejdede.

● Præsentere to klip som bevis på ulovlig magtanvendelse, selvom klippene ved en nøje gennemgang rent faktisk viser, at magtanvendelsen var nødvendig og berettiget.

● Præsentere materiale som værende gyldig dokumentation, selvom det ikke er det.

● Anvende det samme klip som ekspertvurdering af to vidt forskellige hændelser.

● Præsentere et dokumentationsbærende klip fra en angivelig telefontrussel som værende autentisk, på trods af at det er bearbejdet.

● Præsentere et dokumentationsbærende klip fra et møde mellem fire politifolk og tre familiemedlemmer som værende autentisk, på trods af at det er bearbejdet.

Politiforbundet har tidligere sendt en klage til DR på vegne af de 13 politifolk fra Sydøstjyllands Politi, som bliver omtalt i dokumentaren. Klagen indeholdt en række konkrete og væsentlige afsløringer, der sår alvorlig tvivl om dokumentarens konklusioner og objektivitet. Politiforbundet har i sin klage påpeget et bemærkelsesværdigt lydspor og bedt DR forholde sig til, om optagelsen er uforfalsket. Dette har DR ikke reageret på.

Læs Politiforbundets klage til Pressenævnet her: https://politiforbundet.dk/

Relaterede artikler

Nyeste artikler