15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Randers besteg bjerge i den gode sags tjeneste

Lørdag den 14. januar havde Venligboerne Randers og Klatreautomaten inviteret byens borgere – og nok især dem, der ikke var bange for at komme i højderne – til at deltage i ”Bestig Bjerge for Danmarksindsamlingen” for i fællesskab at samle penge ind til verdens udsatte børn.

Lørdag morgen kl. 9 stod frivillige klar til at tage imod de mange forventningsfulde kommende klatrere i alle aldre, som ville være med til at klatre meter efter meter for at være med til at samle penge ind til Danmarksindsamlingen og samtidig få nogle forhåbentligt sjove timer i hyggeligt selskab.

Det var absolut ikke kun unge, stærke mænd, der klatrede de mange meter hjem i den gode sags tjeneste. Nogle af pigerne nåede langt også toppen af 15 meter-væggen – flere gange (Foto: Zeiad Darweesh)

Den yngste klatrer var blot 3 år og nåede – ifølge en af de frivillige optællere – ca 2 meter. Dagens alleryngste deltager var en lille ukrainsk baby, som kravlede så meget rundt i sin mors arme, at det en overgang blev overvejet, om han skulle tælles med i det samlede antal meter.

Arrangørerne havde på forhånd via folkene bag Danmarksindsamlingen i Randers søgt efter en sponsor, der ville støtte arrangementet ved at donere et beløb pr. klatremeter, men det var ikke lykkedes, muligvis på grund af at arrangementet lå for tidligt i januar til, at en sponsor kunne nå at melde sig. Derfor blev der i stedet satset på frivillige donationer via MobilePay i løbet af dagen.

Men på selve dagen lykkedes det alligevel, og DN’s Altmuligservice trådte til, så pludselig blev det alligevel meget relevant, hvor mange meter deltagerne kunne klatre i alt. Fra arrangørernes side skal der lyde en stor tak til Dennis og hans firma for at sige ja og dermed være motiverende for, at hver eneste klatremeter blev talt med.

Som 4-årig skal man ikke så højt op, før man kan synes, at der er langt ned, men hver en meter talte, og der blev kæmpet for dem. (Foto: Ana Maria Sønderskov)

Første mål var toppen af Altanvej, 40 meter. Det blev hurtigt nået. Dernæst gik det hurtigt deropad. Ulstrup Bakke, 75 meter. Sukkertoppen ved Skanderborg, 108 meter. Himmelbjerget, 121 meter. Før folk nåede at se sig op, stod klatrene på toppen af Storebæltsbroens pyloner, 254 meter over havets overflade, og da arrangementet sluttede, kunne man med stolthed proklamere, at ”Randers har besteget L’Alpe d’Huez!”. Det blev nemlig til intet mindre end 1.860 meter i alt!

Venligboerne Randers takker alle klatrerne, de frivillige, kagebagerne og ikke mindst DN’s Altmuligservice for at gøre dagen til en succes.

Det var også muligt at klatre via reb, hvilket kræver en helt anden teknik end klatrevæggene. (Foto: Zeiad Darweesh)
Der var også mulighed for at klatre på de mere utraditionelle klatrevægge – det hele talte i den gode sags tjeneste. (Foto: Zeiad Darweesh)
Der blev klatret mange steder samtidig, og for tællerne gjaldt det om at holde tungen lige i munden. (Foto: Ana Maria Sønderskov)
Selvom man kun er 3 år og havde gummistøvler på, kunne man altså godt bidrage og klatre flere meter. (Foto: Zeiad Darweesh)
Der var gange i alle former for klatring i løbet af dagen, og på denne klatrevæg af glas var det oplagt at klatre mod en modstander på den anden side. (Foto: Zeiad Darweesh)

Relaterede artikler

Nyeste artikler