18.6 C
Randers
onsdag, september 27, 2023

Randers Busterminal forvandles til et tyggegummi univers

I Randers Festuge bliver den 65 meter lange overdækning på Randers Busterminal omdannet til et lyserødt sanse- farve- og oplevelsesunivers. Målet er skabe opmærksomhed på de mange tyggegummiklatter, der ligger på fliserne. Det opsigtsvækkende univers bliver kreeret af elever fra kunst, musik og multimedieværkstedet på FGU i Randers i et samarbejde med kunstneren Anni Holm.

Buspassagerer og gæster i Randers Festuge kan se frem til en anderledes oplevelse på Busterminalen i Randers. Lyserøde og hvide tyggegummibobler og klatter lavet af kasserede lagner fra Regionshospitalet Randers og grønne blade lavet af overskudplast vil smykke loftet på det overdækkede areal. Søjlerne på overdækningen vil være iklædt stofligt materiale og lyserøde træplader med tekster og udsagn om tyggegummi:

»Sanse- og farveuniverset skal give besøgende en oplevelse af at blive transporteret ind i et lækkert og positivt univers, hvor man kan drømme og blive inspireret til at tænke og handle anderledes,« forklarer kunstner Anni Holm og uddyber:

»Når vi bliver rykket ud af hverdagens vante omgivelser og ind i et nyt og anderledes univers, bliver vi mere opmærksomme, hvilket er det første skridt til at ændre vores adfærd. Det betyder, at vi pludselig tænker os lidt mere om, inden vi smider affald og i dette tilfælde specifikt tyggegummi på jorden.«

Projekter om affald giver mening

Freya Binder Mortensen er én af de kreative elever fra kunstlinjen på FGU i Randers, der er med til at kreere det lyserøde univers:

»Det er fedt, og det giver så meget mening at være med til at lave oplevelser i byrummet, der sætter fokus på affald. Vi er med til at præge hele processen og kan efterfølgende være med til at se, hvilken effekt det har,« fortæller Freya Binder Mortensen, elev på FGU i Randers.

Hun var også med til at lave en kunstinstallation om affald til Randers Festuge i 2021:

»I 2021 var jeg med til at lave en stor affaldsinstallation i byrummet i Randers Festuge. Jeg cyklede ofte forbi installationen i festugen og oplevede, hvordan folk standsede op og diskuterede installationen. Det giver en vis stolthed at være med til sætte diskussioner og holdninger i gang med kunstprojekter i det offentlige rum. Jeg glæder mig til at se, hvordan tyggegummi universet bliver modtaget i Randers Festuge,« siger Freya Binder Mortensen.

Fakta:

Universet indvies den 12. august i Randers Festuge på Busterminalen i Randers.

Relaterede artikler

Nyeste artikler