-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Randers er Årets Veterankommune

Randers Kommune er den første kommune til at modtage prisen som Årets Veterankommune. Forsvarsminister Trine Bramsen har indstiftet prisen, der skal styrke og synliggøre kommunernes vigtige veteranindsats

»Det er en stor ære at modtage prisen som Årets Veterankommune. Som samfund har vi et ansvar, når vi sender mennesker ud i verdens brændpunkter. Og der er brug for, at vi gør en særlig indsats for vores veteraner – også i kommunerne. I Randers Kommune fik vi en veteranstrategi i 2017, og på få år er der skabt et fantastisk godt samarbejde med foreninger, frivillige og interessenter. Det har løftet indsatsen til dér, hvor vi er i dag,« siger Torben Hansen, der er borgmester i Randers Kommune.

Pris skal synliggøre vigtig veteranindsats
Landets kommuner spiller en vigtig rolle i den danske veteranindsats. Selvom langt de fleste veteraner vender styrket hjem fra en udsendelse og er en gevinst på arbejdsmarkedet og i lokalsamfundet – så er der også veteraner, som har brug for hjælp, enten umiddelbart efter en udsendelse eller senere i livet. Og her er den kommunale støtte af afgørende vigtighed for veteraner og deres familier.

Derfor har forsvarsminister Trine Bramsen indstiftet prisen “Årets Veterankommune”, som skal styrke og synliggøre kommunernes vigtige veteranindsats.

»Prisen er en anerkendelse af den kommune, som yder en særlig støtte til veteraner – og som har politisk fokus på området. Samtidigt vil jeg med prisen også styrke dialogen med kommunerne om deres ansvar for veteranerne. Der er ingen tvivl om, at viden og forståelse for området er helt afgørende for en stærk, kommunal veteranindsats,« siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Stærk, lokal veteranindsats
Feltet var stærkt. Hele 25 kommuner var indstillet, og mange kommuner har de seneste år givet veteranområdet nogle velfortjente løft.

Modtageren af “Årets Veterankommune” får en skulptur, som kan stå som et synligt bevis på kommunens stærke veteranindsats.

“Årets Veterankommune” er en del af styrket veteranindsats
Over 60.000 veteraner har siden 1948 været udsendt og ydet en særlig indsats for Danmark.

Relaterede artikler

Nyeste artikler