-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Randers FC støtter Danmarks Indsamling

To Superliga-spillere fra Randers FC har formet deres egne keramikkopper. Fra lørdag 28. januar holder fodboldklubben auktion over kopperne via deres Facebook-side. Indtægterne går ubeskåret til Danmarks Indsamling 2023. Derudover donere Randers FC blandt andet de 20.000 kroner, der fulgte med kåringen som ‘Årets Sportsnavn 2021’ i Randers Kommune.

For knap et år siden blev Randers FC hyldet til den årlige sportsfejring i Randers for de flotte præstationer i 2021, hvor man i den grad satte Randers på fodboldlandkortet med en pokaltitel og en placering i toppen af dansk fodbold. Med prisen som ‘Årets Sportsnavn 2021’ fulgte 20.000 kroner, som Randers FC allerede dengang fortalte, at man ville finde et godt formål at give til. Det har man nu gjort, da pengene bliver doneret til Danmarks Indsamling 2023, der den 4. februar bliver afholdt på Værket i Randers – og sendt ud i mange danske tv-stuer. Pengene går til at hjælpe verdens sårbare børn. Udover pengedonationen har Randers FC også doneret en VIP-oplevelse i privat skybox til hjemmekampen søndag den 26. februar kl. 14.00 mod Lyngby, som fodboldtilhængere fra hele landet kan byde på hos Lauritz.com.

»Vi forsøger at gøre en forskel i vores lokalsamfund, hvor vi blandt andet via Randers FC Fonden hjælper unge mennesker med adgang til at kunne spille fodbold og på den måde være en del af et fællesskab, som vi mener er vigtigt for børns sundhed, trivsel og udvikling. For mange børn i verden er der dog langt større udfordringer end adgang til fritidsinteresser. Her er der langt mere eksistentielle udfordringer, og med Randers som værtsby for Danmarks Indsamling 2023 giver det god mening for os at bidrage til de store udfordringer, som der er. Også selvom det er langt fra Randers og vores lokalsamfund,« siger administrerende direktør Henrik Jørgensen.


Byd på ægte Randers FC-keramik
Fra lørdag den 28. januar kan du også byde på en lille serie specielt fremstillet Randers FC-kopper, der er lavet af de to Randers FC-profiler Bjørn Kopplin og Tobias Klysner, der stiller op. Med vejledning fra keramiker Emma Brown i Underværket har de drejet og malet nogle personlig og unik kopper.

»Min mor gør sig rigtigt meget i at lave keramik, så jeg har da set, hvordan det skal gøres. Det er dog første gang, at jeg prøver det selv, og jeg er meget godt tilfreds med slutresultatet. Det handler dog i sidste ende om at få samlet nogle penge ind til de udsatte børn, og det håber jeg, at vi kan hjælpe med til. Og så skal jeg helst også gerne slå Klysner og få flest penge ind, vi er jo sportsfolk,« siger Björn Kopplin.

Auktionen på disse unikke kopper kommer til at foregå på Randers FC´s Facebook-side fra på lørdag.

»Det var rigtigt sjovt at prøve at lave keramik, men også svært. Jeg synes dog, at slutresultatet er blevet fint.  Nu håber jeg bare,  at der er folk, der vil byde på mine flotte kreationer, så vi kan få samlet penge ind til det gode formål,« siger Tobias Klysner.

Auktionen slutter fredag den 3. februar. Pengene går herefter ubeskåret til Danmarks Indsamling 2023.

Om Danmarks Indsamling: 

Danmarks Indsamling 2023 sendes live på DR1 fra Musik- og Teaterhuset Værket den 4. februar. I ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende offentliggøres på www.randers.dk/danmarksindsamling.

I år støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder, og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom.

Randers Kommune bidrager ved at koordinerer “Randers hjælper sårbare børn” og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamling og lokale aktører om aktiviteter rundt om i kommunen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler