-2 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Randers forbereder sig på stormen Malik

DMI varsler storm over Randers og forhøjet vandstand i fjorden. Kommunen følger situationen og gør sine forberedelser. Lørdag middag bliver der lukket veje ved Tøjhushaven og Randers Havn.

Med udsigt til vindstød op til 28 meter i sekundet i weekenden og en foreløbig vandstandsprognose på op til 150 cm opfordrer Randes Kommune til, at man tager sine forholdsregler. Kommunen har nedsat en krisestyregruppe, der følger situationen, og begynder lørdag formiddag at sikre området omkring Tøjhushaven og Toldbodgade ved Randers Havn.

»Vejret er en ubekendt fakta, derfor handler vi med rettidig omhu og følger hele tiden situationen. Vi kan lige nu se af prognoserne, at det særligt vil kunne skabe problemer i det lavtliggende område tæt ved Randers Havn. Derfor har vi allerede nu valgt at sætte tidligt ind der, inden stormen begynder at rase lørdag eftermiddag og aften,« fortæller planchef Lone Mossin fra Randers Kommune. 

Den nedsatte krisestyregruppe har kontakt til både DMI, beredskabet og vigtige interessenter som eksempelvis Randers Havn.

»Vi er derfor klar til at reagere, hvis der sker ændringer i situationen,« tilføjer Lone Mossin.

Fra lørdag kl. 12 vil højvands-porten på Lorentzgade blive lukket og forstærket med sandsække.  Der vil samtidig blive etableret afspærring af Toldbodgade og lagt en mobil højvandsbarriere ud på hjørnet ved Toldbodgade og Moltkesgade. Bilister bliver opfordret til ikke at parkere på de lavtliggende parkeringspladser i Toldbodgade og Lene Bredahls Gade for at undgå oversvømmelse af parkerede biler. 

Afspærringerne forventes tidligst at blive ophævet mandag morgen. DMI’s prognose viser i skrivende stund at vandstanden vil være højest søndag aften. Prognoserne ændrer sig løbende. Den aktuelle prognose kan ses på DMI’s hjemmeside under ‘målinger’.

DMI har også en SMS-tjeneste, som du kan læse mere om her

Relaterede artikler

Nyeste artikler