13 C
Randers
torsdag, juni 13, 2024

Randers: Gratis forestilling med teatertalenter

Mandag den 6. december kan man opleve, hvad de unge teatertalenter på Randers Teaters Talentskole arbejder med. Her inviteres publikum nemlig indenfor til grundholdets midtvejsvisning, der har fået titlen ”Med selvtillid så tynd som pergament”.

Forestillingen præsenteres af de 26 elever på grundholdet og er instrueret af skuespiller og instruktør Lilje Windbirk, der fortæller, at forestillingen handler om at turde at stå i livet, når bølgerne går højt og selvtilliden udebliver.

»Fælles for teksterne er, at de kredser om livets mange skrøbelige møder. De handler om at være menneske og om, med selvtillid så tynd som pergament, at træde ud ad sin hoveddør for at møde verden,« siger Lilje Windbirk, der tror, at publikum vil kunne genkende nogle af de akavede og sårbare situationer fra egne liv.

Med både humor og et glimt i øjet sættes den så menneskelige følelse af skrøbelighed i relief i de 26 unges præsentation af de dramatiske tekster. Forestillingen er bygget op som en kollagefortælling med dialoger. Tilsammen danner de et patchworktæppe af situationer, der på forskellig vis kan ses i sammenhæng med at genfinde sin normale tilværelse efter corona-nedlukning.

»Idéen til forestillingen opstod længe førden første lockdown, men som så mange andre, måtte også vi på Talentskolens Grundhold aflyse forestillingen og standse prøverne, før de overhovedet var begyndt. Efter en lang periode bag skærmen iført nattøj og eget selskab er vi nu tilbage. Det er fantastisk! Og lidt skræmmende! Vi må gå på arbejde, på date, til kampsport, i biografen og til teater. Men hvordan gør man? Er du stadig min ven? Må vi kramme? Må man kysse? Og kan jeg overhovedet finde ud af at gå hen i pølsevognen og bestille en ristet med det hele?« fortæller Lilje Windbirk.

»Med selvtillid så tynd som pergament« spiller mandag den 6. december kl. 19.30. Billetterne er gratis og kan fås på rt.dk eller ved henvendelse i Randers Teaters billetsalg.

Fakta

Randers Teaters Talentskoles Grundhold består af elever er i alderen 16 – 30 år, der undervises i skuespilteknikker en gang om ugen på Randers Teater. Forløbet indeholder præsentation af to offentlige forestillinger, der præsenteres i henholdsvis december og maj.

Relaterede artikler

Nyeste artikler