12.4 C
Randers
lørdag, maj 4, 2024

Randers Kammerorkester skabte god stemning i Havndal

Marianne –og Carl Lundø i Havndal ryddede stuerne for møbler, og inviterede 50 gæster til koncert med Randers Kammerorkester.

I 2020 tilbød kammerorkestret at komme rundt i Randers Kommune for at give små intimkoncerter for private.

Desværre kom coronaen i vejen, og arrangementerne blev aflyst.

»For ca. halvanden måned siden modtog jeg en mail fra kammerorkestret, som spurgte, om jeg stadigvæk var interesseret i at afholde et sådant arrangement, og jeg sagde straks ja, siger Carl Lundø.

Klokken 9 begyndte ægteparret sammen med 6-8 naboer at rydde stuen og stille møblerne ud i haven og stille 50 stole op i stuen. Pejsestue skulle indrettes som orkestergrav.

»Vi kunne godt have samlet flere end de 50 lokale gæster, men der var ikke plads til flere. Der var fuldt hus,« bemærker Carl Lundø.

Vi kan jo ikke have nogen til at løbe rundt i stuen, når musikken spiller

Carl Lundø

Koncerten skulle begynde klokken 18:45 og allerede klokken 17.30 begyndte gæsterne at komme. Der var givet klar besked om, at de skulle være der senest 18.30 og senest klokken 18.45 skulle man sidde på stolene.

»Vi kan jo ikke have nogen til at løbe rundt i stuen, når musikken spiller,« understreger værten.

Et par stykker fandt det helt højtideligt, da de sad og ventede på, at musikken skulle begynde. Der var en fantastisk stemning.

Fire ud af de 14 musikere i Randers Kammerorkester gav gæsterne en god musikoplevelse.

»De leverede noget flot kammermusik. Bare det, at man sidder så tæt på dem, gør jo, at det bliver yderst intimt. Musikken var uforlignelig, og lyden var helt perfekt,« understreger Carl Lundø, og bemærker, at det var en særdeles god musikoplevelse, og de 50 gæster var fuldstændig benovede.

Værtsparret Marianne -og Carl Lundø

Mange havde aldrig hørt klassisk musik før, men de fik sig en god og positiv overraskelse. Der deltog fire blæsere samt en bas, og musikerne gav en koncert på godt 25 minutter.

En af deltagere erklærede, at han aldrig havde forestillet sig, at klassisk musik kunne være så god en oplevelse.

Feststemning

Efter koncerten var alle i feststemning, og festen fortsatte efter koncerten. Der blev serveret noget godt rødvin, og den sidste gæst gik først hjem klokken 00:30.

»Det var rigtig hyggeligt, og gæsterne sad udenfor i møblerne, samtidig med de fik noget vin og en god sludder,« fortæller Carl Lundø.

Orkesterchef David Riddell oplyser, at Randers Kammerorkester afholder intimkoncerter igen næste efterår.

»Jeg er klar til at gentage succesen næste år, og hvis det er muligt, vil vi gerne gøre koncerten til en god tradition,« slutter Carl Lundø.

Hvordan man lægger billet ind på at få et besøg til en gratis intimkoncert, fremgår af en folder som bliver husstandsomdelt i Randers Kommune.

50 lokale fra Havndal fik en god musikoplevelse

Relaterede artikler

Nyeste artikler