11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Randers Kommune: 5 nye initiativer for sikker cykelkørsel

Flere cykelstier og cykelistvenlige veje bliver snart til virkelighed i Fårup, Gjerlev, Øster Tørslev, Drastrup og Lem. “Vigtigt at vejene i kommunen indbyder til at tage cyklen,” siger Nick Zimmermann.

Snart bliver flere veje i Randers Kommune mere cykelistvenlige. Der er nemlig tre nye cykelstier, en cykelbane og en 2 minus 1 vej på vej ved Fårup, mellem Gjerlev – Øster Tørslev, i Drastrup, ved Lem og i Harridslev, det vedtog byrådet på mandagens byrådsmøde.

»Det er vigtigt, at vi bliver ved med at udvikle infrastrukturen i Randers, så den indbyder til at flere tager cyklen. Vi kan se, at rigtig mange borgere gerne vil cykle eller gå, når de eksempelvis skal til arbejde, det viser tallene fra cykelregnskaberne. Vi glæder os til at gøre Randers til en endnu bedre cykelby,« siger Nick Zimmermann, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Arbejdet begynder i år

Randers Kommune sætter gang i planlægningsarbejdet med det samme og forventer, at arbejdet med alle fem projekter vil stå færdigt i 2024/2025.

»Det er fem vigtige projekter for at fremme cyklisme og sikker trafik i Randers Kommune. Vi går meget snart i gang med forberedelserne, det vil sige projekteringen, som byrådet nu har givet bevilling til« siger Birgit Berggrein, der er ingeniør i Randers Kommune og projektleder på Randers Cykelby. Når detailprojekterne er færdige, bliver de forelagt for byrådet, som så kan give anlægsbevilling til projekterne.

Fakta

Der etableres følgende

● Cykelsti ved Fårup på Fårupvej mellem Storegade og Hobrove
● Cykelsti mellem Gjerlev og Øster Tørslev
● Cykelsti i Drastrup
● Cykelbane på Højsletvej ved Lem
● 2 minus 1 vej i Harridslev, hvor vejen samtidig udvides og der etableres fortov på Sagavej

Relaterede artikler

Nyeste artikler