2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Randers Kommune går med i Solsikkeprogrammet

Borgere med usynlige handicap kan fremover af Randers Kommune få udleveret et gratis solsikkesymbol, der signalerer til omverdenen, at de har brug for lidt mere hjælp, tid og tålmodighed.

Det har byrådet besluttet på mødet den 24. april 2023 på baggrund af et forslag stillet af byrådsmedlem Henriette Malland (løsgænger).

Et solsikkesymbol, der diskret signalerer et ellers usynligt handicap, vil snart være muligt for borgere at få udleveret gratis af Randers Kommune.

Randers Kommune går nemlig med i det internationale Solsikkeprogram, har Randers Byråd besluttet på mødet den 24. april 2023 på baggrund af et forslag stillet af byrådsmedlem Henriette Malland (løsgænger).

Hensyn til mennesker med usynlige handicap

Solsikkeprogrammet er en mærkningsordning for borgere i alle aldre med usynlige handicap som for eksempel autisme, demens eller psykosociale vanskeligheder. Symbolet gør det nemt for omverdenen at se, at her er en person, der kan have behov for mere hjælp, tålmodighed og tid.

Solsikkeprogrammet udspringer af et initiativ fra Gatwick Lufthavn i London, og sidenhen har solsikken bredt sig. I Danmark er der aktuelt over 870 steder, der anerkender solsikkesnoren, og i Randers er bl.a. biblioteket og Randers Storcenter allerede en del af programmet. Desuden er flere kommuner blevet medlem af programmet, bl.a. Odense, Rudersdal og Skanderborg Kommune.

Nu bliver ordningen så også indført af Randers Kommune, og det vil blandt andet blive annonceret på Randers Kommunes hjemmeside, hvor og hvornår det er muligt at få solsikkesnoren udleveret.

Imod stemte Karen Lagoni (A), Ellen Petersen (A), Anne Hjortshøj (A)

Relaterede artikler

Nyeste artikler