8 C
Randers
lørdag, marts 25, 2023

Randers Kommune gentager succesen og inviterer til onlinemøde om at undgå indbrud

Alle borgere i Randers Kommune er inviteret, når Randers Kommune og Østjyllands Politi i samarbejde med Bo Trygt holder online borgermøde om at undgå indbrud.

På mødet, der finder sted onsdag den 8. februar, kan man få gode råd til at sikre sit hjem og svar på spørgsmål om indbrudsforebyggelse fra nogle af de største eksperter på området. Mødet giver også et indblik i de nyeste indbrudsstatistikker og tyvenes metoder.

»Vi har tidligere holdt online borgermøder om indbrudsforebyggelse, og nu gentager vi succesen så endnu flere kan blive opmærksomme på, hvad man selv kan gøre for at forebygge indbrud. Ofte er det meget lidt, der skal til for at gøre det svært at være indbrudstyv, og på mødet vil man få konkrete råd, man kan bruge,« siger borgmester Torben Hansen.

Borgermødet foregår online onsdag den 8. februar 2023 kl. 19.30-21.00, og alle borgere i Randers Kommune har mulighed for at være med. Det kræver kun, at man tilmelder sig, og at man kan deltage i mødet online.

Møder inspirerer til handling

Randers Kommune og Østjyllands Politi har tidligere holdt lignende borgermøder. Flere deltagere har i tilbagemeldinger efter møderne fortalt, at de forskellige tips har givet anledning til at få lavet konkrete ændringer i og omkring hjemmet for at forebygge indbrud. Og det er ikke tilfældigt, at dette møde bliver holdt netop nu.

»Fra tidligere år ved vi, at vinterferien desværre ofte er højsæson for indbrud. Det er en grænseoverskridende og rigtig ubehagelig oplevelse at blive udsat for indbrud i sit private hjem. Derfor er det en høj prioritet hos politiet både at forebygge og efterforske indbrud samt at vejlede de forurettede efter indbrud. Vi ved, at der er rigtig meget, borgerne selv kan gøre for at sikre deres boliger, og ofte er det ganske få og lavpraktiske ting, der kan gøre en stor forskel. Vi håber derfor, at rigtig mange borgere i Randers kommune vil deltage i mødet,« siger Kirsten Dyrman, politidirektør hos Østjyllands Politi.

På mødet denne gang vil Østjyllands Politi blandt andet orientere om de nyeste indbrudsstatistikker og tyvenes metoder. Desuden vil Bo Trygt, som er et initiativ fra Trygfonden, fortælle om effektiv indbrudsforebyggelse som fx sikring af døre og vinduer og nabohjælp. Undervejs og efter mødet vil der være god tid til at stille spørgsmål.

Samarbejde om at skabe tryghed

Østjyllands Politi og Randers Kommune samarbejder om forebyggende tiltag, der skal øge trygheden blandt byens borgere. Og det er i den forbindelse, at borgermødet er arrangeret.

Ud over indbrudsforebyggelse er der i regi af samarbejdet blandt andet også holdt møder om digital tryghed for at forebygge svindel på nettet.

— FAKTA —

Online borgermøde om at forebygge indbrud

Mødet finder sted onsdag den 8. februar 2023 kl. 19.30-21.00 og foregår online. Det er gratis at deltage, og alle borgere, der ønsker at undgå indbrud i deres hjem, er inviteret. Oplægsholderne på mødet er Bo Trygt og Østjyllands Politi.

Sådan kan du deltage i onlinemødet

For at deltage i mødet skal du tilmelde dig på www.randers.dk/indbrud

Når du har tilmeldt dig, vil du modtage et link, som du skal bruge for at deltage i mødet.

Selve mødet vil blive afviklet på en måde, hvor du kan se oplægsholderne, men du vil ikke kunne se de øvrige deltagere i mødet, og de kan heller ikke se dig.

Randers Kommune og Østjyllands Politi anbefaler, at man deltager i mødet fra sin computer eller tablet, men det er også muligt at deltage fra sin mobil.

Relaterede artikler

Nyeste artikler