11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Randers Kommune inviterer til Verdensmålsfestival 29. april

Virksomheder, foreninger, institutioner, frivillige og andre ildsjæle står klar 29. april til at skabe et brag af en festival for at gøre FN’s Verdensmål vedkommende for alle.

Inspiration til en bæredygtig garderobe, bamsehospital, plastgenanvender, bålfællesskab, kor, musik og hammerslag – det er blot nogle af de mange ting, man kan opleve, når Randers Kommune i samarbejde med Randers Cityforening inviterer til festival for FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det foregår 29. april på Jens Otto Krags Plads og i resten af midtbyen.

»FN’s verdensmål er verdens vigtigste plan. Jeg tror vi er mange både borgere, foreninger og virksomheder, som tænker mere og mere over bæredygtighed og verdensmål. Med festivalen ønsker vi at inspirere store og små borgere og virksomheder til, hvordan man kan være aktivt med i den bæredygtige udvikling. Det er nemlig først, når verdensmålene bliver konkrete for os hver især, at vi kan være med til at gøre en forskel,« siger borgmester, Torben Hansen.

På festivalen er der mulighed for at møde både virksomheder, foreninger, organisationer, afdelinger af Randers Kommune og ildsjæle, der alle sammen arbejder med et eller flere af verdensmålene på hver sin måde. Gennem en bred vifte af oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne, skal festivalen inspirere borgere og virksomheder til at blive klogere på verdensmål og bæredygtig udvikling, så det giver mening for dem i deres hverdag eller arbejde.

Transportvaner og bæredygtig garderobe

Der er for eksempel mulighed for at blive inspireret til en mere bæredygtig garderobe, få tjekket sine transportvaner eller blive klogere på fremtidens affaldshåndtering. På bamsehospitalet på Jens Otto Krags Plads får gamle bamser nyt liv, og på Slotspladsen dyster fodboldspillere fra FC Randers med alle, der har lyst til at score et klimamål. På festivalen er der også rig mulighed for at smage på og lave sin egen klimavenlige mad, ligesom der fra scenen på Jens Otto Krags Plads er børnekorsang om verdensmål, fællesskaber og dialog om skovrejsning.

Dansk Affaldsminimering er en af de virksomheder, der glæder sig til at møde borgerne på festivalen. Her udstiller de blandt andet din nye skraldespand, der er lavet af din egen genanvendte affald.

»Som plastgenanvender ligger det i vores DNA og hele vores eksistensberettigelse at understøtte den grønne klimadagsorden, som Verdensmålene lægger op til. Sammen med vores samarbejdspartner MV Plast i Randers, vil vi benytte festivalen til at demonstrere for Randersborgene, at det vitterligt nytter at tage ansvar og sortere sit plastaffald. I vores fællesstand kan borgerne se fine eksempler på, hvilke nye produkter, der er kommet ud af deres beskidte ymerbægre og pålægsbakker,« siger Kim Dalsgaard, ejer af Dansk Affaldsminimering.

Festival i hele byen

Verdensmålsfestivalen foregår den 29. april i hele midtbyen. Her åbner de mange aktiviteter kl. 10-22. Og på Jens Otto Krags Plads åbner festivalpladsen kl. 14 og varer til 21.30. Samme dag er der Late Night. Det bliver en festdag med spændende oplevelser og aktiviteter, teater, kunst og musik. Blandt andet optræder den færøske singer/songwriter, Teitur, på festivalpladsen på Jens Otto Krags Plads fredag aften kl. 20.

Relaterede artikler

Nyeste artikler