2.6 C
Randers
fredag, april 19, 2024

Randers Kommune samlet i en gribende fredsmanifestation for Ukraine

Det ukrainske flag hang sammen med Dannebrog da samtlige partier og lister i Randers Kommune viste sin støtte til Ukraine. Det skete under parolen »Fred i Verden og Europa – Vis din støtte til Ukraine.«

Blandt talerne var borgmester Torben Hansen, som betonede, at manifestationen er en markering af, at vi står sammen med Ukraine, friheden og folkets ret til selvbestemmelse i eget land og mod tyranni og overgreb.

»Selvfølgelig skal vi tage imod ukrainske krigsflygtninge i Danmark og i Randers,« sagde Torben Hansen.

»Når de ukrainske flygtninge kommer, bliver vores opgave at sørge for sikkerhed og tryghed og give dem medmenneskelig varme midt i den frygtelige situation, de er blevet bragt i,« udtalte borgmesteren.

»Én ting står ekstra stærkt for mig. Det var et indslag i TV-avisen fra Mariupol i Ukraine. Et bange barn, en lille pige med navnet Vlada, med tårerne løbende ned af kinderne, med grå hue der siger, ”Jeg vil ikke have, at jeg dør”« fortalte Torben Hansen.

Samtidig udtrykte borgmesteren sin store taknemmelighed og anerkendelse af de mange der har hjulpet, uanset om det er med indkvartering, tøj, transport, penge eller noget helt femte.

»Stor tak for det. Jeg er rørt og stolt over lokalsamfundets store hjælpsomhed,« understregede borgmester Torben Hansen.

Oleksandra Streffensen fra Ukraine har boet i Randers i 17 år. Hun er meget aktiv, og har bl.a. taget initiativ til en demonstration for at vise, hvor meget hun fordømmer invasionen af Ukraine.

»Vi må blive ved med at stå sammen. Det er den eneste måde vi kan udrydde det onde i Verden,«

Hun bevarer håbet, fordi alle europæiske nationer og alle ukrainere står sammen.

Oleksandra Streffensens datter på 17 år, Anastasia forklarede hvordan situationen lige nu er i deres hjem i Randers. Her bor der nu bor seks personer, efter at der ankommet fire mennesker fra Ukraine. Hun havde skrevet en sang til anledningen, og den fremførte hun for alle deltagerne.

Forperson for Red Barnet i Randers, Else Norvin Madsen var også blandt talerne. Hun forklarede, at Red Barnet allerede i 2014 begyndte arbejdet i Ukraine for at sikre hjælp til udsatte og truede børn. Bl.a. ved at etablere børnevenlige områder, hvor de kan få psykologisk førstehjælp og et frirum til at lege og lære.

Hun efterlyste frivillige til at tage et barn i hånden, og følge det til spejder, fodbold, musik eller andre aktiviteter, når de ukrainske børn får brug for det.

Ifølge Else Norvin Madsen, er det ikke så vigtigt, at man ikke taler eller forstår ukrainsk.

»Varme hjerter lukker alle døre op,« understregede hun.

Man kan donere penge til Red Barnet, eller melde sig som frivillig på på Red Barnets hjemmeside.

Anastasia Steffensen synger
Forperson for Red Barnet i Randers, Else Norvin Madsen

Relaterede artikler

Nyeste artikler