11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Randers Kommunes kantine nu også med urtehave og honning fra bybier

Randers Kommunes kantine på Laksetorvet har aftaget en del af sidste sæsons bæredygtige bybihonning fra bigården under Underværkets tag.

»Det har vi selvfølgelig gjort for at bakke op om bi-projektet på Underværket. I løbet af efteråret blev vores atriumgård på Laksetorvet omdannet til en urtehave, som vi håber kommer til at summe af bier og duftende krydderurter til foråret,« fortæller Gerti Vester, der er leder af Randers Kommunes kantine.

Bi-Underværker tager afsæt i verdensmål nummer 15, der blandt andet handler om at mindske tabet af biodiversitet.

Bi-Underværker opstod i foråret 2021 med en bigård på Underværkets tag. Det resulterede i 50 kg by-honning, der blandt andet blev solgt til gæster i huset og brugt på pandekager, man kunne købe ved skøjtebanen.

Bi-Underværker havde i foråret 2022 sin første udvidelse, da seks bistader og 150.000 bier er flyttede ind på toppen af Østervold i starten af maj.

»Bi-Underværker er et projekt, der skal skabe nye grønne områder med bier på tagene rundt i Randers i samarbejde med byens borgere og virksomheder. Vil du være med til at befolke Randers C med bybier i fællesskab med andre borgere, så kan du også blive en del af Bi-Underværker,« lyder opfordringen fra Annemarie Winther, som er leder af Underværket.

Underværket driver Bi-Underværker i tæt samarbejde med Gaia Museum of Outsiderart, Randers Naturcenter, Randers Kommune, Randers Cityforening og formanden for Randers og Omegns Biavlerforening, Sandor Hestbæk.

Vil du være en del af bi-projektet i midtbyen, kan du for 150 kroner købe en andel i et bistade og på den måde være med til at bidrage til mere biodiversitet i Randers C. Skriv en e-mail til asp@undervaerket.dk, hvis du er interesseret

Relaterede artikler

Nyeste artikler