13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Randers: Mand gik amok

Mange sigtelser til en 33-årig mand fra Randers:

Søndag kl. 00:35 observerede en patrulje, der kørte i Middelgade i Randers, et optrin mellem to mænd, hvor det så ud som om de var tæt på at komme i slagsmål. Der var en ophidset stemning – særligt ved den ene part, en 33-årig mand fra Randers, som tydeligvis var den aggressive af de to, idet han både skubbede og tog halsgreb på den anden.

Betjentene tog hurtigt kontakt, og de fik den 33-årige fastholdt. Han blev ved denne lejlighed sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet hans adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden.

Det var den 33-årige ikke helt tilfreds med, så han rettede et kraftigt spark mod patruljevognen, der fik en større bule i den ene dør. Dette kastede endnu en sigtelse af sig. Denne gang for hærværk.

Han blev nu anholdt og forsøgt lagt i håndjern, idet hans adfærd stadig var udadreagerende og højrøstet, men det havde han ikke lyst til at medvirke til, og han satte sig fysisk til modværge i politiets forsøg på at foretage anholdelsen.

Det fik han dog ikke noget ud af – bortset fra en sigtelse for overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 3 for at modsætte sig anholdelse. Men den 33-årige var endnu ikke færdig med at hente sigtelser hjem mod sig, da han udtalte til én af betjentene, at så snart han fik håndjernene af, så ville han smadre betjenten.

Han blev den lejlighed sigtet for trusler mod en polititjenestemand. Da patruljen til sidst fik den 33-årige frem til politiets detentioner, ville de tage håndjernene af ham, og med baggrund i hans adfærd så vidt, var betjentene forberedt på lidt af hvert.

Det viste sig nyttigt, idet den 33-årige umiddelbart efter han fik håndjernene af, slog ud med en knyttet næve mod ansigtet på én af betjentene.

Han ramte ikke, men fik nu nok en sigtelse – denne gang for forsøg på vold mod en tjenestemand. Den 33-årige endte til sidst i detentionen i Aarhus, og han vil senere på dagen blive afhørt til de mange sigtelser, efter han er blevet afruset.

Øvrige nyheder fra politiets døgnrapport

To anmeldelser om vold

Lørdag kl. 21:35 fik Østjyllands politi en anmeldelse fra DSB, der oplyste, at der havde udspillet sig en voldsepisode i et tog, der kort efter ville ankomme til Aarhus banegård. En atruljen kørte til stedet og fik kontakt til en meget spirituspåvirket polsk statsborger, der af flere blev udpeget som gerningsmand til vold mod en 62-årig mand fra Viborg.

Den 28-årige polak havde optrådt meget højrøstet ombord på toget, og på et tidspunkt var han gået direkte over til den 62-årige mand, og uden varsel tildelt ham flere lussinger. Den 28-årige blev anholdt og indbragt til politiets detentioner, og han vil efter afrusning blive afhørt til sagen.

*** 

Lørdag kl. 22:12 blev der anmeldt et voldsforhold fra Solbjerg Bodega syd for Aarhus. En 47-årig kvinde havde fået tildelt et slag i ansigtet af en 43-årig mand fra bekendtskabskredsen – tilsyneladende helt umotiveret.

Ved patruljens ankomst, var den 43-årig netop kørt fra stedet sammen med en bekendt, og patruljen kørte derfor efter bilen, som de fik standset ikke langt fra stedet. Den 43-årige spirituspåvirkede mand sad på passagersædet og blev anholdt – sigtet for vold. Ved visitation af den 47-årige, blev han desuden fundet i besiddelse af ca. 10 gram hash og 2 gram amfetamin.

Dette indkasserede han tillige sigtelser for, og stofferne blev konfiskeret. Han blev dernæst indbragt til politiets detentioner, og efter afrusning vil han blive afhørt til sagen og dernæst løsladt. Føreren af bilen, en 44-årige mand fra Skanderborg, blev desuden skønnet påvirket af spiritus og blev derfor sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøve.

Færdselsuheld:

Lørdag kl. 09:50 skete der et færdselsuheld på Landevejen ved Tingskov Allé i Tranbjerg. Den ene part – en 23-årige kvinde fra Aarhus kørte i sydvestlig retning ad Landevejen, og svingede til venstre i krydset ved Tingskov Allé, hvorved der skete sammenstød med en anden personbil, der blev ført af en 51-årig kvinde fra Skanderborg, der kørte i nordøstlig retning ad Landevejen. Ved sammenstødet var den 51-årige teknisk fastklemt og pådrog sig alene mindre personskade, men større materiel skade på hendes bil. Den 23-årige kvinde fra Aarhus er blevet sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Øvrige færdselssager

Lørdag kl. 21:34 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand, da han blev standset af en patrulje på Røvedvej i Hadsten.

Lørdag kl. 22:12 blev en 48-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Solbjerg Hovedgade i Solbjerg.

Søndag kl. 01:01 blev en 58-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Motortrafikvejen Sdr. Borup ved Randers SØ.

Søndag kl. 03:15 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Birkhøjen i Hinnerup.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• Gyldenkronesvej i Mårslet mellem onsdag kl. 08:00 og lørdag kl. 18:10.

• Pihlkjærsvej i Højbjerg begået mellem fredag kl. 16:00 og lørdag kl. 14:10.

• Emiliedalen i Højbjerg begået mellem fredag kl. 21:00 og lørdag kl. 17:05.

• H.C. Andersens Vej i Åbyhøj begået mellem fredag kl..21:30 og lørdag kl. 13:45.

• Kileparken, Tilst begået lørdag kl. 13:41.

• H.C. Lumbyes Vej i Aarhus C begået lørdag mellem kl. 16:55 og kl. 18:45

• Birketinget i Aarhus C begået lørdag kl. 20:10.

• De Mezas vej i Aarhus C begået søndag kl. 02:57.

Relaterede artikler

Nyeste artikler