10.3 C
Randers
tirsdag, maj 7, 2024

Randers: Nu kan patienter få en stol i stedet for en seng

Patienter på akutafdeling ender ikke mere automatisk i en seng klædt i hvidt hospitalstøj.

Det kræver nytænkning, når læger og sygeplejersker knapt kan følge med på landets hospitaler.

På Regionshospitalet Randers har travlhed kombineret med et ønske om at give den bedst mulige behandling fået den konsekvens, at patienter på akutafdelingen ikke længere per automatik ender i en seng iklædt hvidt hospitalstøj.

Det skriver DR.

Stolene skal ifølge DR fungere som en slags “fast track”, der skal være med til at holde indlæggelsestiden nede og aflaste det travle personale. Stoleordningen skal desuden sørge for, at patienterne ikke føler sig mere syge, end de er.

Konceptet er blandt andre udviklet af afdelingssygeplejerske Andreas Sand Nørgaard.

»Når man bliver modtaget i en stol hos os, kommer man ikke nødvendigvis i hospitalstøj, og derfor føler mange af vores patienter sig mindre sygeliggjorte. Det er nogle små arbejdsgange vi gør bedre. Vi behøver ikke rengøring i lige så høj grad, vi behøver ikke flytte rundt med sengene og patienterne får en bedre oplevelse,« siger han til DR og fortsætter:

»Vi får positive tilkendegivelser. Mange patienter føler sig ikke nødvendigvis meget syge og synes, måden vi modtager dem på, er passende. Der er ingen, der har følt sig utrygge.«

En stor del af konceptet handler ifølge DR om, at læger, sygeplejersker og andre faggrupper på afdelingen er særligt opmærksomme på, at behandlingen skal nås inden for de fire timer.

Dansk Selskab for Patientsikkerhed er angiveligt begejstrede for løsningen, og de så gerne, at den blev udbredt til flere hospitaler

Relaterede artikler

Nyeste artikler