2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Randers: Skoler klar med fjernundervisning og nødpasning

Eleverne fra 0. til og med 10. klasse er fra og med onsdag 15. december sendt hjem til fjernundervisning indtil de går på juleferie helt som planlagt. Elever på specialskoler og i specialklasser er ikke omfattet af hjemsendelsen. Nødpasning for skoleelever i Randers Kommune er muligt for de elever, der har brug for det.

Det er gået stærkt med at planlægge fjernundervisning i folkeskolerne siden regeringen onsdag 8. december meldte ud, at alle skoler skal lukke fysisk fra 15. december til 5. januar, begge dage inklusiv, og at der vil være nødpasning til alle elever, der har brug for det.

Fjernundervisning

»Det vil være op til de enkelte skoler lokalt at tilrettelægge fjernundervisning. For 6. – 10. klasse vil fjernundervisningen bestå af en høj grad af online undervisning, fordi alle elever på disse klassetrin har fået deres eget device i skolen, og dermed kan være med online. Og for 0.-5. klasse vil fjernundervisning i højere grad bestå af undervisningspakker fra lærerne, eller en kombination af de to metoder,« siger Carsten Fredslund Andersen, skolechef i Randers Kommune.

Selvom undervisningen ikke foregår online hele skoledagen for alle børn, vil det altid være muligt at komme i kontakt med en lærer, enten via computer eller telefon.

»For skolerne er det vigtige, at vi har alle børn med og at alle får undervisning. Løsningerne vil være forskellige på skolerne, men hovedpointen er, at alle elever modtager undervisning helt frem til og med 17. december, for det er først her, at skolernes planlagte juleferie starter,« siger Carsten Fredslund Andersen.

Og når eleverne efter juleferien går i gang igen den 3. januar 2022, så vil der igen være fjernundervisning frem til og med 5. januar. Den 6. januar skal skolerne – med den viden som er nu – åbne for almindelig undervisning.

Skolerne er allerede i gang med at orientere forældre via Aula, og tilmelding til nødpasning er også udrullet på Aula flere steder. Forældre skal altså holde øje med Aula, hvis de endnu ikke har hørt noget fra deres barns skole.

Nødpasning

»Det har langt de fleste børn, forældre og personale prøvet før. Og vi gør det på samme måde igen. SFO’en og fritidsordninger er lukkede, men nødpasser, og der er mulighed for nødpasning i SFO helt efter de sædvanlige åbningstider, ligesom der er nødpasning også fra 20.-23. december,« siger Carsten Fredslund Andersen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler