5.3 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Randers: Spritbilist anholdt efter anmeldelse fra borger

En handlekraftig borger ringede onsdag kl. 22.15 til politiet og fortalte, at han kørte bag en mulig spirituspåvirket bilist på Vester Altanvej i Randers C. Ifølge anmelderen slingrede bilisten kraftigt og kørte særdeles usikkert. 

Med god hjælp fra borgeren fik politiet kort efter kontakt til bilisten, en 20-årig mand, som holdt ind til siden. 

Den 20-årige virkede påvirket af alkohol, og da en alkometertest også viste en promille, der var for høj til at køre, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel. Politiet mistænkte ham ligeledes for at være påvirket af stoffer, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel. 

I hans bil og i hans ene lomme lå flere indpakkede klumper hash, og den 20-årige blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Tidligere på aftenen blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

Øvrige nyheder fra Østjyllands Politi

To mænd anholdt efter indbrudsforsøg

Østjyllands Politi fik natten til torsdag kl. 1.23 en anmeldelse om, at nogen forsøgte bryde ind i et loftsrum på Banegårdspladsen i Aarhus C. En borger var vågnet ved lyden af knust glas og kunne høre nogen pusle ved loftsrummet. 

En patrulje kørte til stedet, og netop da betjentene kom frem, kom en 49-årig mand løbende ud fra opgangen, der førte til loftsrummet. Han blødte fra hænderne, og patruljen anholdt ham, da de mistænkte, at han var involveret i indbruddet. 

Betjentene kunne se, at der var knust noget glas i døren ind til opgangen, og da de gik op på 5. sal, traf de en 46-årig mand, som befandt sig ved en dør ind til loftsrummet. Her var der også knust en rude i døren, og da den 46-årige havde svært ved at forklare, hvad han lavede ved loftsrummet, blev han anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. 

Samme sigtelse endte den 49-årige mand med at få. 

Umiddelbart var det ikke lykkedes mændene at få døren til loftsrummet op, og der var ikke stjålet noget. 

**

19-årig taget med kokain på lommen

En dørmand på en beværtning på Åboulevarden i Aarhus C kontaktede natten til torsdag kl. 1.13 politiet og fortalte, at han havde tilbageholdt en ung gæst, der virkede påvirket af narko. Han mistænkte, at den 19-årige mand, han stod med, havde stoffer på sig. 

En patrulje kørte til stedet, og da de visiterede den 19-årige fandt de en lille pose kokain på ham. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstillede torsdag en 31-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

Han sigtes for frihedsberøvelse, grov vold og afpresning i forbindelse med en sag fra 18. januar, hvor en 43-årig mand blev holdt indespærret i en lejlighed i Åbyhøj.  

Den 31-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig og tog forbehold for at kære kendelsen. 

I forvejen er en 20-årig kvinde og to mænd på 39 og 44 år sigtet i sagen. Den 44-årige blev varetægtsfængslet den 20. januar.  

Retten besluttede at lukke dørene ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstillede torsdag en 20-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for trusler på livet, frihedsberøvelse og grov vold begået tirsdag og onsdag på mod en 25-årig kvinde på en adresse i Brabrand. 

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen.

Færdsel

Onsdag kl. 11.56 skete der et færdselsuheld i krydset Bautavej/Åby Ringvej i Hasle. En 43-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 50-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet. 

Onsdag kl. 12.33 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør. En personbil ført af en 61-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en bil ført af en 28-årig mand. Efterfølgende ramte den 61-årige ind i autoværnet, hvorefter han kørte ud over en skrænt. Den 61-årige var vågen og ved bevidsthed, da politiet kom frem, og han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 15.54 skete der et færdselsuheld på Søftenvej i Lisbjerg. En 36-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en lygtepæl. 

Onsdag kl. 16.12 skete der et færdselsuheld i krydset Nørregade/Balgårdsvej ved Fårup. En 26-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og blev ramt af en bil ført af en 60-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 26-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 20.05 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Marselis Boulevard i Viby. En 61-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset, hvorefter en anden bilist kørte ind foran hende, så der skete et sammenstød. Den 61-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Føreren og to passagerer i den anden bil løb efterfølgende fra stedet uden at give sig til kende. Politiet sikrede spor på stedet og forsøger nu at finde frem til, hvem der kørte bilen. 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

• På Dortesvej i Brabrand begået tirsdag d. 15/2 mellem kl. 5.00 og kl. 23.00
• På Hagenstrupvej i Ulstrup begået mellem fredag d. 11/2 kl. 17.00 og onsdag d. 16/2 kl. 13.15
• På Toftesvinget i Egå begået mellem mandag d. 7/2 kl. 5.00 og onsdag d. 16/2 kl. 13.49
• På Brabrand Skovvej i Brabrand begået onsdag d. 16/2 kl. 18.37
• På Emil Aarestrups Vej i Aarhus C begået mellem søndag d. 13/2 kl. 10.00 og onsdag d. 16/2 kl. 19.40
• På St. Blichers Vej i Hasle begået mellem onsdag d. 9/2 kl. 12.00 og onsdag d. 16/2 kl. 21.43
• På St. Blichers Vej i Hasle begået mellem onsdag d. 9/2 kl. 12.00 og onsdag d. 16/2 kl. 21.43



 

Relaterede artikler

Nyeste artikler