13.5 C
Randers
fredag, oktober 18, 2024

Randers stemmer

I dag stemmer danskerne ja eller nej til at afskaffe forbeholdet over for EU’s forsvarssamarbejde. Valgstederne er åbne fra klokken 8.00 til klokken 20.00.

News Netavis besøgte fire af de 30 valgsteder i kommunen, hvor der klokken 14.00 stadigvæk var meget stille. Alle steder viser erfaringerne, at der kommer mange for at sætte deres kryds, når de får fri fra arbejde.

I Assentofthallen afgav medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen (V) sin stemme. Han lagde ikke skjul på, at krydset blev sat ved ja.

Efter at have sat krydset, skulle han videre til to virksomhedsbesøg, og herefter direkte til Christiansborg, hvor Venstre holder valgaften.

Michael Aastrup Jensen skal til valgaften på Christiansborg

Valgbestyrer Anker Boje (S) og valgtilforordnet Rebecca Marie Johansson (R) oplyste, at stemmeprocenten lå lidt højere end ved folkeafstemningen om retsforbeholdet i 2015.

I Fritidscentret var der også meget stille. Valgbestyrer Frida Valbjørn Christensen (EL) forventer også, at der vil komme mange vælgere senere.

Ligesom i Assentoft, lå ca. 3 % højere end i 2015.

»For mig er det vigtigste, at folk tager stilling, og benytter deres stemmeret, uanset hvad man mener,« siger Frida Valbjørn Christensen.

Frida Valbjørn Christensen er valgbestyrer i Fritidscentret

Randers Badmintonhallerne er et af de største valgsteder i Randers Kommune. Her havde de valgtilforordnede det stille, og alt var roligt.

Mange af de valgtilforordnede er overraskede over, at der ikke var afgivet flere stemmer, men deres erfaring er, at der senere vælter ind med vælgere.

Én af de tilforordnede er Charlotte Broman Mølbæk (SF). Hun havde ønsket at gøre en indsats i demokratiets navn. Hun forbliver hjemme sammen med familien, og vil følge valgaftenen sammen med familien.

I Hald forsamlingshus hyggede de valgtilforordnede sig, og der var en god stemning. Klokken 14.00 havde omkring 33 % af de stemmeberettigede afgivet deres stemme. Det er omtrent det samme som i 2015.

Der forventes et endeligt resultat allerede klokken 21.00

Diana Glad Jørgensen, stemte nej i fritidscentret

Relaterede artikler

Nyeste artikler