2.8 C
Randers
lørdag, april 27, 2024

Randers: Støttearrangement skal sende Birgitte til nødvendig behandling i Schweiz

Birgitte Langvad Hansen fra Randers lider af flere sjældne sygdomme, og kan kun få den nødvendige behandling i udlandet. Det fik Mads Bjerre Solberg til at gå i aktion.

Sammen med ægtemanden Steffen kæmper Birgitte en kamp for få samlet 500.000 sammen til behandling i Schweiz. I den forbindelse er der oprettet en godkendt indsamling, som skal sende hende til en klinik, hvor hun kan få den nødvendige behandling.

Birgitte Langvad Hansen lider af både myalgisk encephhalomyelitis (ME) og postural ortostatisk takykardisyndrom (POTS). Det er to sjældne sygdomme, som hun har haft siden 2017.

Kokken Mads Bjerre Solberg hørte tilfældigvis om Birgittes situation, og han var ikke i tvivl om, at der skulle ske noget. Derfor gik han straks i gang med at forberede støttearrangementet sammen med indehaveren af Fjordgården René Mikkelsen.

»Fra at ha været et aktivt og energisk menneske, har hun nu været sengeliggende de sidste mange år. Så kære alle sammen, lad os stå sammen og lad os få samlet ind så Birgitte hurtigst muligt når målet på de 500.000kr,« skriver fra Mads Bjerre Solberg i invitationen til arrangementet.

Birgitte Langvad Hansen og Mads Bjerre Solberg har aldrig mødt hinanden, men har kun talt sammen i telefon.

»Jeg vil gerne benytte min uddannelse til at hjælpe andre. Det er min opfattelse, at man skal, når man kan, og derved gøre en forskel,« understreger Mads Bjerre Solberg.

Stort program til støttearrangementet

Til støttearrangementet, som finder sted i morgen fredag den 29. marts klokkken 18:00 er der et stort og blandet program.

Der er doneret gaver, som benyttes til konkurrencer. Sangerne Michelle Bech Friis og Zander kommer forbi for at give et par numre, og aftenen slutter med populær musik med gruppen ”Hard to Handle.”

Jeg vil gerne benytte min uddannelse til at hjælpe andre. Det er min opfattelse, at man skal, når man kan, og derved gøre en forskel

Mads Bjerre Solberg

I øjeblikket er der få billetter tilbage. Skulle du være interesseret, så kan de sidste billetter købes ved henvendelse til Mads Bjerre Solberg på telefon: 31 61 81 40, eller direkte til Restaurant Fjordgården på telefon: 86 40 24 25.

Det er overvældene

»Det er fantastisk, at fremmede mennesker vil lave sådan noget. Jeg bliver dybt rørt hver eneste gang, at nogen støtter mig. Dette arrangement er helt vildt og overvældende, men også når folk sender et lille beløb,« siger Birgitte Langvad Hansen.

I facebookgruppen Min kamp tilbage til livet retter Birgitte en varm tak til alle, som støtter hende, og der oplyses mere om, hvordan man kan støtte.

Hun har i øjeblikket kontakt til en klinik i Schweiz. Behandlingen koster omkring 115.000 kroner om ugen, og ifølge klinikken kræver behandlingen, at hun skal være der i mindst 2 uger. I øjeblikket er der indsamlet 162.175 kroner. Bidrag kan ske via mobilpay på nummer 25 30 29 13.

Birgitte kan ikke selv være til stede ved arrangementet. Dog tager ægtemanden Steffen og børnene af sted.

I øjeblikket er TV2 i færd med at lave en dokumentarudsendelse om Birgittes situation. Denne udsendelse bliver bragt senere i år.

Læs også:
Mit liv er et helvede

Relaterede artikler

Nyeste artikler