8.6 C
Randers
mandag, maj 6, 2024

Randers-talenter præger BRAGE-sæson


Talenter fra Randers, der på fornemste vis repræsenterer Danmark i det nationale og internationale musikliv, sætter deres præg på Kammermusikforeningen BRAGEs koncerter i sæson 2024-2025. Det fremgår af den programfolder, som BRAGE netop har udsendt.

De randrusianske solister er pianist Rune Leicht Lund, bratschist Susanja Nielsen, saxofonist Stefan Baur og pianist Lasse Loft Jensen. Fem af de seks koncerter finder sted på Værket i Randers.

Ved sæsonens første koncert den 10. september medvirker den danske blokfløjtevirtuos Bolette Roed som solist med et af verdens førende barokorkestre, Arte dei Suonatori. De opfører bl.a. Vivaldis ”De fire årstider” og ”Concerto Madrigalesco”.

Lasse Loft Jensen, klaver, og Toke Hansenius, violin,besøger BRAGE den 23. oktober med sjældne sonater af Mozart, Enescu, Langgaard og svenske Helena Munktell. Musikken spænder fra wienerklassik over rumænsk folketone til skandinavisk idyl.

Søndag den 10. november uropføres requiem for solo viola og blandet kor af John Høybye og Edward Broadbridge i Sct. Peders Kirke i Randers sammen med andre værker. De medvirkende er Susanja Nielsen, viola, og Nordisk Vokalensemble under ledelse af Vibeke Bonde Persson.

Pianisten Rune Leicht Lund er solist ved en koncert den 29. januar, som BRAGE og Randers Kammerorkester arrangerer. Først spiller Rune på flygel en række soloværker af Chopin og Beethoven og efter pausen en septet af J. N. Hummel med musikere fra kammerorkestret.

Trio ZOOM med Stefan Baur, saxofon, Kristoffer Hyldig, klaver, og Johan Bridger, slagtøj, kombinerer den klassiske musiktradition med folkloristiske strømninger fra bl.a. Østen og Balkan. Den 19. februar præsenterer trioen værker af bl.a. Debussy, Ravel og japanske Takashi Yoshimatsu.

Strygekvartetten Novo Quartet, der afslutter sæsonen den 30. marts, blev dannet i 2018 som et projekt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Tim Frederiksen. I Randers spiller ensemblet kvartetter af Beethoven, Britten og G. Bacewicz.

Billetsalget – både løssalg og abonnement – starter lørdag den 27. april kl. 11 på Værket i Randers.

Relaterede artikler

Nyeste artikler