11.4 C
Randers
tirsdag, oktober 22, 2024

Randers Teater indgår samarbejde med Det Grønne Museum om forestillingen Frøken Jensens Kogebog

Randers Teater har den store glæde at kunne præsentere et unikt samarbejde med Det Grønne Museum i forbindelse med vores kommende forestilling, “Frøken Jensens Kogebog”. Forestillingen har premiere den 29. august og vil bringe publikum tættere på den kulinariske kulturarv gennem både teater og madoplevelser.

Teatret har indgået et tæt samarbejde med museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl, som er kendt for sin dybdegående viden om historiske madretter. Bettina Buhl har tidligere bidraget til TV2-serien “Badehotellet” ved at sikre, at de kulinariske scener var historisk korrekte. Hun debuterede for nylig som TV-vært i TV2’s nye madlavningsprogram, “Badehotellets Kokkeskole”, hvilket yderligere understreger hendes kompetencer og formidlingsevner.

I “Frøken Jensens Kogebog” har Bettina Buhl arbejdet sammen med instruktør og dramatiker Martin Lyngbo for at sikre, at det kulinariske aspekt af forestillingen er autentisk og korrekt. Hendes bidrag har været uvurderligt i sammensætningen af den menu, som publikum kan købe inden forestillingen. Denne menu er nøje udvalgt for at passe ind i forestillingens univers og give en komplet oplevelse af den historiske madkultur.

Bettina Buhls medvirken i dette projekt viser ikke kun hendes store faglige kompetencer, men også Det Grønne Museums engagement i at fremme forståelsen for kulturhistorie gennem mad. Hendes evne til at formidle historisk viden om madkultur på en spændende og levende måde er velkendt både fra hendes arbejde på museet på Djursland og på landsdækkende TV.

»At samarbejde med Bettina Buhl og Det Grønne Museum har været en fantastisk oplevelse,« siger teaterdirektør Peter Westphael.

»Hendes indsigt i historisk madkultur bringer en ekstraordinær autentisk dimension til forestillingen, som vi er sikre på vil begejstre vores publikum. Vi glæder os til at dele denne unikke teater- og madoplevelse med jer alle,« fortæller han

Også direktør for Det Grønne Museum, Anne Bjerrekær, er glad for dette nye lokale samarbejde mellem Randers Teater og Det Grønne Museum.

»Samarbejdet omkring dette nye teaterstykke har været meget fascinerende; og er forhåbentlig kun det første af flere kommende samarbejder mellem Randers Teater og os. Det, at to kulturinstitutioner finder sammen i sådan et samarbejde her har kun vindere hele vejen rundt,« fortæller Anne Bjerrekær.

Randers Teater ser frem til at byde publikum velkommen til en forestilling, der ikke kun vil berige dem med teateroplevelser, men også tage dem med på en kulinarisk rejse tilbage i tiden.

Læs mere om forestillingen på Randers Teaters side.

Relaterede artikler

Nyeste artikler