2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Randers: Unikt partnerskab om idrættens bæredygtighed netop indgået

Repræsentanter for Randers FC, Arena Randers, Water & Wellness Randers og Randers Kommune har netop underskrevet en unik partnerskabsaftale, som sætter gang i en bæredygtig bevægelse. Med aftalen lanceres BIIR – Bæredygtig Idræt i Randers.

»Det er imponerende at vi i Randers Kommune nu står med tre stærke partnere, der har til hensigt både at arbejde for en bæredygtig fremtid og bidrage til, at vores idræts- og foreningsliv får viden og inspiration til at gøre det samme. Det er netop afgørende, at vi skaber partnerskaber for at nå verdensmålene for en bæredygtig udvikling. Ja faktisk er det et verdensmål i sig selv at gå sammen om at nå længere. Jeg er rigtig glad for, at vi sammen kan udveksle erfaringer som betyder, at vi bliver endnu bedre til at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund for alle, at vi genbruger og sorterer for eksempel plastik og, at vi nedbringer vores klimaaftryk. Hvert eneste tiltag tæller for vores fælles fremtid,« siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Og der er allerede mange ideer i det ny partnerskab til, hvordan man kan føre et mere bæredygtigt idrætsliv.
 
»I partnerskabet vil vi indgå i kommunens Klimaliga for sammen med så mange som muligt at blive endnu dygtigere til at nå vores verdensmål. I stedet for at vente til, vi er 100% klar, indfører vi allerede nu de bæredygtige tiltag, som kan realiseres. Når vi kan affaldssortere i hjemmet, kan vi og vores årlige ca. 150.000 gæster vel også gøre det på Cepheus Park Randers! Vi kigger bl.a. også på miljøvenligt emballage og rengøringsmidler, og vi vil rigtig gerne dele vores gode erfaringer med klubber og foreninger, så vi kan sætte en bevægelse i gang,« siger Henrik Jørgensen, direktør i Randers FC.

Det er Gitte Nørgaard, direktør i Arena Randers helt enig i.

»Fremtidens idrætsbegivenheder har også fokus på, hvordan vi håndterer vores ressourceaftryk lige fra lyset i loftet til måden, hvorpå vi smider skrald ud. Og vi indgår i dette partnerskab for at blive dygtigere på det område, for at dele erfaringer og spille hinanden gode. Vi ønsker at bidrage til at fremtidssikre kommunen med respekt for fællesskabet, naturen og miljøet,« siger hun.

Det samme gælder Michael Stensgaard, adm. direktør i Water & Wellness Randers.

»Det er afgørende, at vi både kan tilbyde vores kerneydelser og samtidig bidrage til at reducere byens og fællesskabets klimaaftryk. Vi er klar til at forholde os kritisk til vores egen praksis, dele vores erfaringer og viden med andre og også opfordre vores gæster til at tænke i bæredygtighed,« siger Michael Stensgaard.

Alle fire parter har netop sat deres underskrift på partnerskabsaftalen BIIR – Bæredygtig Idræt i Randers. Og det er ikke alene fokus på klima og miljøpåvirkning, der ligger i partnerskabet. Der er også et klart mål om at inddrage og samarbejde med idrætsforeninger og andre parter, som også vil blive klogere på verdensmål og det at skabe gode fællesskaber om idræt – fællesskaber som samtidig bidrager til at værne om klima og miljø.

Samtidig er parterne også realistiske. Målene bliver ikke nået på én dag. Nu sættes en bevægelse i gang, der har til hensigt at nå de mål og visioner, som er i Randers Kommune og samtidig bidrage til, at arbejdet med verdensmål og gevinsterne ved det bliver udbredt til kommunens elite- og breddeidrætsklubber og øvrige foreningsliv, så endnu flere kan blive en del af Bæredygtig Idræt i Randers.

Verdensmål og Bæredygtig Idræt i Randers

Der er i alt 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling. Ud af dem har Bæredygtig Idræt i Randers især fokus på:

● Verdensmål nr. 11 – bæredygtige byer og lokalsamfund

● Verdensmål nr. 13 – Hurtig handling for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser

● Verdensmål nr. 17 – Partnerskab for handling

Relaterede artikler

Nyeste artikler