21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Randers: Valgpc med persondata er blevet væk

En valgpc fra valgstedet på Paderup Gymnasium er forsvundet i forbindelse med valget den 1. juni.

På valgpc’en ligger en liste med oplysninger om de vælgere, der skulle stemme på valgstedet Paderup Gymnasium, og det er oplysninger om vælgeres navne, adresser, fødselsdato, vælgernummer og oplysninger om, hvorvidt man har stemt på dagen, brevstemt eller ikke stemt. 38 af de 1606 vælgere har adressebeskyttelse. Den oplysning fremgår ikke af listen over vælgerne på pc’en.

»Vi er rigtig kede af, at der er sket en fejl. Det er en menneskelig fejl, hvor pc’en desværre er bortkommet – sandsynligvis i forbindelse med fintællingen i Arena Randers. Vi formoder ikke, at pc’en er blevet stjålet, men snarere at den er blevet væk. Vi har ledt og ledt – og leder stadigvæk. Indtil videre desværre uden held,« siger Lars Sønderby, direktør for Økonomi, peronale, It og digitalisering.

Brev i Digital Post

Da fejlen blev opdaget blev der straks sat gang i en eftersøgning af pc’en og det fortsætter. Samtidig har alle 1606 vælgere i løbet af 16.-17. juni modtaget et brev i Digital Post om, at pc’en er blevet væk, ligesom det er blevet indberettet til Datatilsynet, fordi der er sket en fejl i behandling af borgeres personoplysninger.

»Vi går på arbejde for at gøre et godt stykke arbejde. Det er rigtig ærgerligt, at der er sket en fejl, og det beklager vi. Vi har selvfølgelig også gennemgået vores procedurer for at undgå, at der sker noget lignende igen. Det er en fejl som ikke må ske – og vi skal gøre vores yderste for, at det ikke sker igen« siger Lars Sønderby. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler