15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Regeringstoppen på charmeoffensiv

Allerede da klokken var 17.15 var der kø ved indgangen til Ridehuset. Alle ventede på at komme ind og høre de tre partiledere fra regeringspartierne, statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen.

De tre ministre har draget landet rundt under overskriften “Sammen om et bedre Danmark”.

Birthe Folke Larsen fra Randers havde bestilt 6 billetter. Hun glædede sig sammen med vennerne til at møde de tre ministre.

Birthe Folke Larsen, Randers

»Jeg forventer at høre noget om ældrepolitik, klima, skattelettelser og ikke mindst om de nye ejendomsvurderinger,« sagde hun. Hun var opsat på selv at stille spørgsmål.

Per Lykke fra Randers kom af nysgerrighed. Han er allerede medlem af et parti, så mødet kunne ikke ændre hans holdning.

»Jeg håber, det bliver seriøst, ellers er det jo spild af tid,« understregede han.

Sofie Louise Berg, Julie Rostgaard Stigsen Nielsen og Sidsel Overgaard er alle elever på Paderup Gymnasium.

De havde bestilt billetter fordi de læser samfundsfag, og håbede, at de kunne opnå en større viden om politik, ved at være publikum.

Per Lykke, Randers
Sofie Louise Berg, Julie Rostgaard Stigsen Nielsen og Sidsel Overgaard fra Paderup Gymnasium.

Som i et hvilket som helst andet underholdningsshow, blev de tre toppolitikere klappet ind på scenen af et veloplagt publikum

Meget karakteristisk var det komikeren Anders Breinholt, som var hyret til at varme publikum op med vittigheder, og til at lede mødet.

Blandt indlæggene var der en del seriøse. Blandt andet da Jakob Ellemann-Jensen forklarede om sit sygdomsforløb. Han røbede, at han var i tvivl om, hvorvidt han overhovedet kunne passe sit arbejde, og frygtede, at han aldrig ville blive et menneske igen. Under sit sygdomsforløb overvejede han, om han overhovedet skulle tilbage til politik.

Mistrivsel, miljø, Ukraine og sundhed

Under hele showet kunne publikum stille spørgsmål til de tre ministre. Det skulle ske ved at sende en sms, og derefter blev spørgsmålene udvalgt af en af Socialdemokratiets medarbejdere.

Ikke overraskende var det første spørgsmål om hvorfor de valgte at arbejde sammen. Efterfølgende var der spørgsmål om mistrivsel blandt børn, miljø Ukraine og sundhed.

For de medvirkende som er bare lidt interesseret i politik, var svarene ikke overraskende. De var identiske med alle de svar, som er blevet gentaget flere gange i alle medierne. Det blev fraseagtigt og det nærmede sig aldrig konkrete svar på de seriøse spørgsmål.

De mest konkrete svar kom, da der blev stillet følgende spørgsmål:

Holder I med et dansk fodboldhold?
Hvor mange timer sover I i døgnet?
Hvis I har en pause på tre minutter i løbet af dagen, hvilken sang er så jeres go-to sang?

Med kirurgisk præcision var alle spørgsmål, som vil kunne skabe debat, skåret væk.

Derfor blev det aldrig den debat, som mange blandt publikum ønskede.

Intet nyt

Hvis man som publikum havde forventet at høre nyt fra regeringstoppen, så gik man skuffet hjem.

På de 75 minutter, som showet varede, var den eneste nyhed, at et stykke ”Dyrlægens natmad” må stå fremme en time, inden den skal spises. Denne nyhed blev modtaget med klapsalver.

Der deltog omkring 800 mennesker.

Flere tilhører gav efter mødet udtryk for, at showet nok mest var sat i gang for at give et menneskeligt indtryk af regeringslederne, og for at rette op på de dårlige meningsmålinger.

Hvis det sidste var formålet, så lykkedes det næppe.

Relaterede artikler

Nyeste artikler