15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Rejsegilde på ny stor daginstitution i Munkdrup

Går alt efter planen, kan 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn 1. februar 2024 flytte ind i den største nybyggede daginstitution i Randers Kommune.

Fredag den 2. juni var der rejsegilde på institutionen, der er i fuld gang med at blive bygget mellem Munkdrupvej og Æbleplantagen tæt på motorvej E45, og der var god symbolik i, at Gurli Gris og venner havde fundet vej til tops med rejsegildekransen.

»I dag holder vi rejsegilde som en god skik for at takke håndværkerne på byggeprojektet. På den måde får det nye samlede hus en god start på et forhåbentligt langt liv,« lød det fra borgmester Torben Hansen, som i sin tale også kom ind på efterspørgslen efter daginstitutionspladser:

»Efterspørgslen er stor – ikke mindst her i området. Randers Kommune vækster i disse år. Blandt andet børnefamilier flytter til kommunen. Det er vi meget glade for. Og vi er i gang med at udbygge og nybygge daginstitutioner flere steder i kommunen. I begyndelsen af maj måned holdt vi rejsegilde på tilbygningen til daginstitutionen Minimax, der fremover kommer til at hedde Børnehuset Elmehaven. Og inden længe går vi i gang med byggeriet af en ny daginstitution i Dronningborg – også her med plads til 50 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn.«

Den nye daginstitution i Munkdrup bliver som den første i Randers Kommune en DGNB-institution. Det betyder, at der er fokus på bæredygtighed. Alle facetter omhandlende bæredygtighed allerede fra projektets start været indarbejdet i byggeprojektet, hvor indeklimaet har et særligt fokus.

Også i daginstitutionens pædagogiske profil bliver bæredygtighed et omdrejningspunkt. Rammerne i den nye daginstitution skal understøtte børnenes leg og børnenes kreative undersøgelser. Det gælder både indendørs og udendørs.

Den nye daginstitution er et led i arbejdet med at øge antallet af pladser i kommunens daginstitutioner, så de følger med befolkningsudviklingen.

Daginstitutionen i Munkdrup får plads til otte børnegrupper. Der bliver fire børnehavegrupper og fire vuggestuegrupper i den nye bygning, der både får fællesarealer, produktionskøkken, børnevenlige toiletter og opholdsrum til de ansatte. På arealet omkring bygningen får Munkdrup desuden en fin legeplads for forskellige aldersgrupper. Legepladsen vil være tilgængelig for områdets beboere efter børnehusets lukketid.

Inden længe går byggeriet af en ny daginstitution i Dronningborg i gang. Institutionen i Dronningborg forventes færdig i 2025.

Relaterede artikler

Nyeste artikler