13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Sæt handling bag ordene, og bliv en del af den grønne omstilling

Hvad er bæredygtighed? Og hvad kan du selv gøre for at bidrage til en klode i lidt bedre balance? Det er nogle af spørgsmålene, du kan få svar på hos Randers Naturcenter, når de i løbet af foråret afholder tema-aftener, der klæder dig på til at gøre en forskel – og spotte når andre bare lader som om.

Den 14. marts åbner Randers Naturcenter dørene til den første af tre foredragsaftener, der skal inspirere og få den grønne energi og handlekraft til at boble i hjem og haver. Aftenerne byder på eksperter i biodiversitet, vaner og modetøj, der hver især vil levere masser af aha-oplevelser og komme med gode råd til, hvordan vi alle kan være med til at støtte den grønne omstilling i vores hverdag.

»Vi har lavet tema-aftenerne for at vi alle sammen kan blive klogere, men især for at give nogle konkrete tips til ting, man nemt kan gøre derhjemme for at støtte op om den grønne omstilling,« fortæller biolog på Randers Naturcenter Birgitte Hyldahl Ptak.

»Vores mål er, at folk går hjem fra de her tema-aftener og føler sig inspirerede og bedre klædt på til at tage fat og gøre en forskel i deres eget liv, hus eller have,« uddyber hun.

Vend vanerne på hovedet

Nu hvor havevejret nærmer sig og det så småt begynder at spire og blomstre i haverne, tager Naturcenteret som noget af det første fat i spørgsmålet om der findes noget, der hedder “haveaffald”.

»Vi er vant til, at haveaffaldet skal væk. Vi fylder traileren og kører på genbrugspladsen med noget, der i stedet kunne fungere som husly for insekter, gødning i haven og naturligt CO2-lager. Det er sådanne vaner, vi skal kigge på og finde ud af, hvor vi kan ændre lidt og dreje vores liv og tankegang i en lidt mere bæredygtig retning. Heldigvis behøver det ikke være svært – det er jo faktisk lettere at lade hækafklippet ligge end at pakke det i affaldssække og køre af sted med det,« lyder det fra Birgitte Hyldahl Ptak.

Når haveaffaldets mysterier er blevet opklaret, byder de kommende tema-aftener på et blik ind i hverdagens vaner, og hvorfor de kan virke så svære at ændre. Endelig får modeindustrien et blik med den grønne lup, når tøj- og shoppevanerne skal kigges efter i sømmene og gæsterne får nogle gode råd til at spotte tomme ord og falske løfter om miljøvenlige materialer.

Fakta

Tilmeld dig de enkelte arrangementer på naturcenter.randers.dk
Pris: Gratis

Dato: 14. marts, 8. maj, 25. maj og 6. juni, alle dage kl. 19 – 21

Relaterede artikler

Nyeste artikler