10.9 C
Randers
tirsdag, maj 7, 2024

SAM-foreningen skal sende en fornyet ansøgning om støtte

[OPDATERET] På byrådsmødets punkt om uddeling af § 18 midler, opstod der en debat om SAM-foreningens tilskud, og i den forbindelse opfordrede borgmesteren til, at foreningen fremsender en fornyet ansøgning.

Budgetpartierne besluttede at tildele SAM-foreningen 575.000 kroner på forhånd, svarende til 24 § af hele puljen. Det synes Konservative og Socialdemokratiet var forkert. Derfor var der fremsat et ændringsforslag om, at tilskuddet til SAM-foreningen skulle trækkes tilbage.

»Der er mange foreninger, der søger. De ansøgte midler er langt større end de midler, vi har at dele ud af, og derfor skal der prioriteres. Det betyder, at vi skal vi træffe et valg ud fra hvilke foreninger vi mener, der gør den største forskel for de penge vi tildeler,« sagde Stine Ejby Falk (S).

Østbroen ville ikke støtte ændringsforslaget, med den begrundelse, at det er forkert, at ændre vilkår efter ansøgning, og ændring af vilkår, proces og evaluering som indgået i udvalget.

Velfærdslisten, Socialistisk Folkeparti og Henriette Malland (UP) bemærkede følgende, at det findes uacceptabelt, at praksis for tildeling af midlerne ændres væsentligt efter, at ansøgningsfristen er udløbet, og at der ikke ydes tilskud til SAM-foreningen.

Randers Kommune yder hvert år økonomisk støtte til frivillige sociale foreninger efter servicelovens § 18. I budgettet for 2024 er der 1.813.167 kr. til rådighed til støtte af frivilligt socialt arbejde.

Vi skrev tidligere, at SAM-Foreningens tilskud på 575.000 kroner ville blive trukket tilbage. Det er ikke korrekt.

Se fordelingen af midler her

FAKTA

Socialudvalget i Randers Kommune har besluttet, at der skulle anvendes et nyt pointsystem til at vurdere § 18-ansøgningerne for 2024.

Pointsystemet er bygget op omkring 5 kriterier:

1: Målgruppe
2: Indsats
3: Antal borgere
4: Udgiftstype
5: Geografi

For hver af de fem kriterier kan ansøgningen tildeles 0, 1 eller 2 point. Der tildeles 0 point, hvis kriteriet ikke vurderes at være opfyldt, 1 point hvis kriteriet vurderes at være delvist opfyldt samt 2 point, hvis kriteriet vurderes at være fuldt ud opfyldt.  Ansøgningerne kan maksimalt tildeles 10 point. 

Ansøgningens samlede pointscore, samt antallet af ansøgninger som § 18-midlerne skal fordeles imellem, har betydning for, hvor stort beløb en ansøger får tildelt.

Der var ansøgningsfrist den 1. februar 2024, og der er indkommet 77 ansøgninger, hvoraf forvaltningen indstiller, at de 65 imødekommes helt eller delvist.

Relaterede artikler

Nyeste artikler