15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Saml affald i Doktorparken og få en is

Nu har børnefamilier mulighed for at samle dåser og papir i Doktorparken og efterfølgende få en is som tak for hjælpen. Randers Kommune sætter fokus på henkastet affald i børnehøjde med et nyt initiativ i samarbejde med Doktorparkens Grill & Pølsevogn på Viborgvej.

Det kommunale affaldsprojekt Ren Randers laver kampagner og initiativer, der nudger store og små borgere til at holde Randers ren og fri for affald. Et nyt forsøg rettet mod børnefamilier skal skabe opmærksomhed om affald i børnehøjde i og omkring Doktorparken:

»Børnene er jo fremtidens voksne. Jo tidligere de lærer, at affald hører hjemme i en skraldespand, jo bedre bliver de til at tage ansvar for vores miljø, når de bliver voksne,« siger Louise Høeg, formand for Sundhed, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune: 

»Vi håber, at børnefamilierne vil tage godt imod tilbuddet. Det er hyggeligt at gøre en forskel  sammen samtidig med, at man kan snakke om det affald, man finder.«

God læring

I Doktorparkens Grill & Pølsevogn kan børnefamilier hente snappere og poser til affaldsturen. Det er også her de fyldte poser afleveres og byttes til en is eller en kakaomælk:

»Det er et fedt initiativ, som vi selvfølgelig bakker op om med glæde. Doktorparken er jo en fantastisk park. Jo renere parken er, desto bedre bliver oplevelsen ved at besøge stedet. Det er god læring for børn, at vi skal hjælpes ad med at rydde op,« siger Morten Petersen ejer af Doktorparkens Grill & Pølsevogn

Forsøget i Doktorparken kører indtil den 8. august.

Billedtekst

Nu har børnefamilier mulighed for at lave en anderledes sommeraktivitet og samtidig gøre en forskel for miljøet.  

Relaterede artikler

Nyeste artikler