23.6 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Sangcafé: Tak for sangen, Povl Dissing

Torsdag d. 1. september kl. 14 tages der hul på efterårssæsonen i sangcaféen i sognegården i Dronningborg, hvor der bydes på halvanden times hyggeligt samvær med kaffebord og fællessang fra Højskolesangbogen.

Denne gang sættes der fokus på nyligt afdøde Povl Dissing, der har skrevet et par melodier til sange i Højskolesangbogen, men som jo især var kendt for sine fortolkninger af Benny Andersens sange og viser.

D. 18. juli døde en af Danmarks største visesangere, Poul Dissing, 84 år gammel. Han indledte sin karriere i 1950’erne som trompetist i jazzorkestret “Mandagsorkestret”. Senere blev det blues- og folkemusik. Der gik nogle år, før Dissing opnåede den brede anerkendelse, han kom til at nyde. Mange havde svært ved at forstå hans hæse og teatralske fremførelser af sange fra den danske sangskat. En del syntes ikke, han behandlede dem med værdighed, mens andre troede, han gjorde grin med dem. Men det var gennem et tæt samarbejde med Benny Andersen i fx Svantes viser i 1973, at Povl Dissing langsomt nærmest blev folkekær. Povl Dissings sang klæder viserne så godt, at han for mange er uløseligt knyttet til dem.

Povl Dissing medvirkede inden sin død i et interview med tv-vært Mikael Bertelsen i TV2-programmet ”Det sidste ord”. Her citerer han hele Svantes svanesang til slut i programmet siddende helt alene i studiet og henvendt til publikum.

”Mor jer nu godt, når jeg er borte.
Jeg ønsker jer sange og kærlighed”

Sangcaféen ledes af kirke- og kulturmedarbejder, Anne Dorthe Kunst, der har udvalgt programmet og undervejs fortæller lidt om dagens tema og sangene. Kirkens organist, Jacob Græsholt, spiller på klaveret.

Tid: Torsdag d. 1. september kl. 14:00
Sted: Sognegården i Dronningborg

Relaterede artikler

Nyeste artikler