12 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Sankthansfest ved Gudenåen

Midsommerstemning, bål på vandet, musikalsk underholdning og en kendt båltaler. Det er opskriften, når der fejres Sankt Hans 23. juni i Tronholmparken.

Op mod 4.000 mennesker plejer traditionen tro at være til Sankthansaften i området omkring Randers Havn og Tronholmparken. Årets båltaler bliver holdt af en indfødt Randers-dreng. Han er født på Mariagervej, opvokset i nordbyen og bor i dag blot 600 meter fra sit barndomshjem. Der er tale om den kendte sportskommentator og radiovært fra DR, Morten Hausborg.

Han er tidligere blevet kåret som både Årets Fortæller af Danske Sportsjournalister og Årets Reporter ved Prix Radio. Det er dermed en mand med ordet i sin magt, der skal holde årets båltale i Randers. Efter talen skal Morten Hausborg en tur på vandet for at tænde bålet.

Musikken bliver leveret af Langås festorkester Stationspumaerne. Det er et band bestående af professionelle musikere med en svaghed for den danske populærmusiks guldalder fra efterkrigstiden til midten af halvfjerserne. Repertoiret består af elskede sange, der oprindeligt blev gjort kendte af Four Jacks, Gustav Winckler, Otto Brandenburg, John Mogensen m.fl. Med elguitar og saxofon, klaver, orgel, trommer, bas og harmonika bliver der spillet på alle strenge, men det er de flotte vokalharmonier orkestret selv er mest stolte af. Stationspumaerne spiller naturligvis også op, når de mange fremmødte synger Midsommervisen.

Arrangementet i Tronholmparken begynder klokken 20, hvor borgmester Torben Hansen byder velkommen. Allerede fra kl. 19 vil det være muligt at købe mad og drikkevarer. Bålet tændes på vandet kl. 21.

Relaterede artikler

Nyeste artikler