21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Selvhjælp Randers: Vi viser medmenneskelighed

Siden år 2012 har Selvhjælp Randers mødt folk i øjenhøjde og hjulpet folk til selvhjælp.

Finder du dig selv i vildrede, når det kommer til, hvordan du skal takle dagligdagens problematikker? Føler du dig ikke set og mangler du nogen, at snakke med?

Så er Selvhjælp Randers muligvis noget for dig.

Her kan man finde støtte og blive vejledt i hvad end, der går og trykker.
Om det er bøvl med økonomien, ensomhed, skilsmisse eller tabet af en elsket, er man ifølge grundlægger, Majbritt Majbritt Bargsteen, garanteret at blive mødt af medmenneskelighed og omsorg ved Selvhjælp Randers. 

Hvis man ikke gør det, så vinder man ikke noget

Sådan lyder det fra grundlægger Majbritt Majbritt Bargsteen, der har æren af at holde 10-års jubilæum for sit projekt og hjertebarn, Selvhjælp Randers, den 1. april.

Siden sin start i 2012 har projektet gennemgået store udviklinger bandt andet i form af udvidelse af antal af frivillige og de projekter, de udbyder, og Majbritt Bargsteen, der har en alsidig baggrund indenfor pædagogik, kan nu med stolthed sige, at de ”arbejder med det hele menneske.”

»Jeg stod her fra et halvt års tid siden, hvor jeg lige pludselig kom til at se på ’Hold nu op, vi arbejder egentlig med det hele menneske. Det var stort.«

For udover at hjælpe folk med finanser og diverse andre problematikker, har man hos Selvhjælp Randers mulighed for at indgå i alt fra gruppeforløb, individuelle samtaleforløb, parsamtaler til familiesamtaler.

»Det kræver ofte rigtig meget at komme ind ad døren,« pointerer Majbritt Bargsteen. 

Lige netop derfor betyder det meget for hende, at hun nu kan sige, at de beskæftiger sig med det hele menneske. Hun fortæller her, at det for mange af deres besøgende skaber tryghed at vide, at man kan blive samme sted, hvis man igen skulle finde sig selv i en situation, hvor man har brug for hjælp.

Sammenhængen mellem krop og sjæl

Projektet har, grundet de mange flittige frivillige, udviklet sig en hel del siden det blev stiftet i sin tid, da de nu har mulighed for at stable nogle nytænkende former for selvhjælpsgrupper på benene.
Herunder kan man blandt andet støde ind i det, der hos Selvhjælp Randers bliver henvist til som ”naturlig selvhjælp.”

Det er et nyere initiativ, som Majbritt Bargsteen er meget stolt af.

Nu imødekommer organisationen nemlig folk, der ikke kan se sig selv indgå i en mere traditionel form for samtaleterapi.
Generelt møder organisationen mennesker ”der, hvor de er,” udtrykker hun og forklarer, at man ved deres naturlig selvhjælp projekt får muligheden for at komme med ud og føle sig i ét med naturen.

Her kan man blandt andet finde sin indre spejder frem, og alt fra bål-mad, fisketure, mindfullness og yoga er til at finde på programmet.
Disse nye tiltag er hun virkelig begejstret for og udtrykker, at ”krop og sjæl hænger sammen.”

Ved at gå med andre ud og lade sig selv føle sig som en del af naturen, mener hun, at man får mulighed for at se sig selv som en del af et større hele. Derfor kan disse mere alternative tiltag være ekstra gode for de, der har brug for at blive mindet om sit potentiale og værd.

Derudover er det bevist at ro i kroppe medfører ro i sindet, og det virker derfor naturligt for Selvhjælp Randers, at inkorporere disse mere kropslige tiltag.

Man skal møde mennesker der, hvor de er

Sådan lyder det fra Majbritt Bargsteen, efter hun blev spurgt om, hvad hun mener, er det essentielle for organisationen. Det, der startede som en iagttagelse af, hvor mange, der går rundt og tumler med diverse problemer, blev til en passion for at hjælpe andre og møde dem i øjenhøjde for at vise dem, at de ikke er alene.

»Det største er at blive set, og være en del af noget,« siger Majbritt Bargsteen.

»Vi har alle sammen brug for selskab, at være en del af noget,« fortsætter hun.

Så om du går med noget på hjerte og mangler nogen at snakke med, eller om du føler, at du har et lyttende øre, der kan lånes ud, er det sikkert, at Selvhjælp Randers har et sted til dig. Her bliver du nemlig mødt i øjenhøjde et sted, hvor medmenneskelighed er det, der batter.

Du kan læse meget mere om Selvhjælp Randers på hjemmesiden her.

Relaterede artikler

Nyeste artikler