15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

SF: Det bliver igen de mest sårbare, som må holde for.

Klokken 2 i nat forlod SF budgetforhandlingerne for 2023 – 2026. Der blev indgået forlig mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

»Vi var faktisk med til den bitre ende, men først meget sent i forløbet, kunne vi se det hele billede af budgettet. Indtil klokken 24 foregik det hele bilateralt, og derfor var det på det tidspunkt svært at få et overblik over hvad det egentlig var et budget, som vi var i gang med at forhandle,« siger Rosa Lykke Yde til News Netavis.

»Der er kæmpe store besparelser på børne – og ældreområdet, som går i en helt forkert retning, og det kunne vi ikke se os selv i. Det er de mest sårbare, som skal betale prisen igen,« understreger hun.

Der er også elementer i aftalen som SF er enig i, og det var årsagen til, at de var med i forhandlingerne så langt.

»Det var helt afgørende for os, at man har besluttet at spare 4 mio. kroner på den minumumsnormeringsaftale, vi har lavet, i og med at man kommer til at tælle lederne med, hvor det før kun var pædagoger. Det kan vi simpelthen ikke acceptere, for det er hjerteblod for SF,« bemærker Rosa Lykke Yde og fortsætter:

»Det kan se fint ud på papiret, men børnene vil komme til at mærke besparelserne. Det er floromvunden sludder, når nogen påstår, at der ikke er tale om besparelser.«

SF er heller ikke tilfreds med, at man vil fjerne klippekortordningen for de ældre, og allerede halvere den næste år. Partiet mener, at det bliver en kæmpe serviceforringelse.

»Ældreboliger med kald nedlægges, klippekortordning udfases, priserne på ældremad, pensionistkortet og dagkørsel stiger og ekstra bevillingen huset Nyvang frafalder.«

»Det vil betyde at medarbejderne skal løbe endnu hurtigere, at de ældre bliver ramt hårdt på pengepungen og måske mest bekymrende af alt, at Huset Nyvang igen står underfinansieret tilbage,« hedder det i en pressemeddelelse fra SF.

SF forsøgte at undgå besparelser på Randers specialskole, men det lykkedes heller ikke, oplyser Rosa Lykke Yde.

Formand for SF-Randers Signe Danebod siger: »Vi taler her om de allermest sårbare børn i kommunen hvis skole allerede er blevet kraftigt besparet.«

Rosa Lykke Yde fortsætter: »Eleverne og forældrene på Randers specialskole fortjener at der nu kom ro på skolen. Ved de sidste 3 års budgetforhandlinger er det lykkedes os, at skadesbegrænse ved at kræve de planlagte besparelser fjernet på specialskolen, men det skaber massiv utryghed at der udestår en kæmpe besparelse på skolen, som de ikke kan tåle. Derfor ville vi frede skolen fra de varslede besparelser. Det ville socialdemokratiet og resten af partierne i det blå forlig ikke være med til.«

Udover SF står Velfærdslisten, Beboerlisten, Enhedslisten og Østbroen udenfor aftalen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler