2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

SF og LA stormer frem

I en ny meningsmåling fra Voxmeter står SF til at få 26 mandater mod 15 ved seneste folketingsvalg.

Vælgerne går fra Socialdemokratiet til SF og Enhedslisten, angiveligt fordi Socialdemokratiet har lagt sig ud med alt og alle, herunder fagbevægelsen.

I samme måling vinder Enhedslisten 3 mandater.

Liberal Alliance fortsætter også sin fremgang. De står til at vinde hele 5 mandater, og står dermed til at blive det største borgerlige parti.

Socialdemokratiet får en ordentlig lussing af vælgerne. Hvis der var valg i dag, ville partiet stå til at miste hele 10 mandater.

Venstre bliver straffet for at indgå i en regering med Socialdemokratiet. Partiet står til kun at få 10 procent af stemmerne. Det svarer til en tilbagegang på 3,3 procentpoint. Det betyder samtidig et tab på 5 mandater i forhold til valget i november sidste år.

Det er det laveste Venstre nogensinde er blevet målt til hos Voxmeter, der har lavet målinger siden 2001.

Tilsyneladende har Moderaterne mistet pusten. Partiet mister 3 mandater ifølge meningsmålingen.

Den store tilbagegang for regeringspartierne betyder, at SMV-regeringen mister sit flertal. Regeringspartierne står til at få 71 mandater mod oppositionspartiernes 104 mandater.

Dermed er treparti-regeringen kommet ualmindeligt dårligt fra start. Det er givet balladen om afskaffelse af Store Bededag. For Venstres vedkommende er det Jacob Ellemann-Jensens løftebrud, om aldrig at gå i en regering med Mette Frederiksen (S).

I dag viser et hidtil hemmeligt notat fra Finansministeriet, at arbejdsudbuddet ved at afskaffe Store bededag vil stige med 6.500 fuldtidspersoner.

Regeringen har ellers tidligere fremlagt, at afskaffelsen vil få arbejdsudbuddet til at stige med 8.500 fuldtidspersoner. De 8.500 fuldtidspersoner, og det svarer til 75 procent af det fulde potentiale.

Blandt Folketingets øvrige partier er der kun små forskydninger.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 12. februar 2023, baserer sig på telefoninterview med 1.029 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og er gennemført i perioden fra den 6. til den 12. februar 2023.

Relaterede artikler

Nyeste artikler