4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Skamfering af heste: Mistænkt mand efterlyses

I forbindelse med efterforskning af flere sager, der omhandler skamfering af flere heste, efterlyser Nordjyllands Politi nu en yngre mand, som man betragter som mistænkt i sagen. Ring straks på 114, hvis du har oplysninger til politiet.

Skamferingen af hestene er bl.a. sket i Mejlby nord for Randers i august og september måned, og sagen efterforskes derfor aktuelt af Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi.

På baggrund af en video optaget på en privat stald i Linde også nord for Randers, er politiet kommet på sporet af en yngre mand, der er interessant i sagen.

Politiet er i den forbindelse kommet på sporet af en yngre mand, der er interessant for politiet. Han indfandt sig onsdag d. 25. august kl. 15.20 på adressen Lindegaardsvej 33 i Linde, oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Henrik Jensen, der uddyber:  
 
»Her filmede manden med sin mobiltelefon ud over en hestefold med ca. 10 heste, ligesom han filmede ind i en tilhørende hestestald.« 
 
Manden beskrives af politiet således:

● Mand

ca. 18-25 år                   

Almindelig af bygning

Ca. 180 cm. høj

Lys i huden

Mørkt halvlangt hår

iført brun trøje, sorte bukser og sorte sko med hvide såler.

Han gik rundt med sin telefon i hånden og havde hvide høretelefoner i ørerne.

● Han bar endvidere på en flaske vand og en mindre sort taske/paraplylignende genstand.

»Pågældende mand er interessant for os at komme i kontakt med, idet hans færden på tidspunktet gør, at han bør afhøres til sagen – så har nogen set ham eller har andre oplysninger, så ring til os på 114,« opfordrer politikommissær Henrik Jensen.

Han betegner mandens opførsel i Linde som underlig.

I forbindelse med efterforskningen er der dukket en helt ny sag op i Jebjerg om mulig skamfering af heste – en sag, som sammen med de øvrige sager vil blive efterforsket af enheden.

 »Vi skal dog have undersøgt denne nye sag yderligere, før vi kan udtale os om de nærmere omstændigheder,« understreger Henrik Jensen. 
 
Endvidere kan Nordjyllands Politi oplyse, at de forskellige sager efterforskes sammen med flere sammenlignelige sager begået i henholdsvis Terndrup og Aars i 2020. Politiet mener, at der er en sammenhæng mellem de sager, som er kendte for politiet.

Ved den private stald på Lindegårdsvej i Linde kommer en af staldpigerne tilfældigvis forbi, og ser en person, som står og filmer. Hun går over til folden, men da er manden væk.

Pigen fortæller om episoden til staldens ejer Marianne Hjorth. Hun har installeret videoovervågning flere steder på ”Hjorthgården,” som stalden hedder. Om aftenen kiggede hun videoen igennem. Her kunne hun se en mand omkring klokken 15.20 filme hestene i folden, og kigge ind i stalden.

»Det virkede lidt mystisk, for man kommer jo ikke bare op og filmer,« siger Marianne Hjorth, som ikke bryder sig om, at der færdes personer i stalden, som hun ikke kender.

Det første hun tænkte på, var om det kunne være en mand, som planlagde et indbrud. Hun fandt imidlertid mandens adfærd for underlig, og fornemmede, at der nok ikke vare tale om en indbrudstyv.

Derfor lavede hun et opslag på Facebook, som egentlig var ment som en besked til manden om, at hestefolkene holder sammen, og passer på deres heste.

»Min tanke med opslaget var, at hvis manden skulle se opslaget, så skulle han vide, at han ikke skulle komme igen,« forklarer Marianne Hjorth.

Dagen efter kontaktede hun politiet, og orienterede dem om hændelsen, men fik senere et brev fra politiet, med besked om at sagen var henlagt.

Jeg oplever, at det virkelig kan få folk op at ringe, når der er tale om dyremishandling

Marianne Hjorth

Kort tid efter blev hun bekendt med, at tre heste i Mejlby tæt på Linde var blevet skamferet. Da det også blev politianmeldt, tog politiet anderledes alvorligt på sagen, og det store efterforskningsapparat blev sat i sving.

I det lille lokalsamfund i Linde har Marianne Hjorth mødt stor opbakning fra beboerne. Blandt andet holder naboerne et vågent øje med området.

»Jeg oplever, at det virkelig kan få folk op at ringe, når der er tale om dyremishandling,« fortæller hun.

Sagen behandles af den nyoprettede dyreværnsenhed, som har til huse i Kaas i Vendsyssel.

Alle henvendelser omkring ovenstående kan rettes til Nordjyllands Politi, Dyrevelfærdssektionen, via telefon 114.

Relaterede artikler

Nyeste artikler