-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Skolevalg 2021: Socialdemokratiet vil stadig være regeringsparti.

Hvis det står til de helt unge, vile den socialdemokratiske regering fortsat sidde på regeringsbænkene.

På landsplan forbliver Socialdemokratiet det største parti med 23,5 % af stemmerne, og vil være dobbelt så stort som Venstre, som vil få 11,8 %

Valgresultatet følger på mange områder tendensen på landsplan. Konservative går voldsomt frem, og står til en fordobling. Dansk Folkeparti fortsætter nedturen, til fordel for Nye Borgerlige, som også får stor fremgang.

I Randers bliver Venstre dog større end Socialdemokratiet. Blå blok vil få 51,1 % af stemmerne, mens rød blok opnår 48,9 %.

Statsministeren udskriver valg
Statsministeren udskrev valget den 26. september. Herefter gik valghandlingen i gang i et tre uger langt valgkamplignende undervisningsforløb, der understøtter flere fælles mål i samfundsfag.

Ved skolevalg får eleverne udleveret valgkort og stemmesedler, og der bliver stillet stemmebokse og valgurner op på skolerne.

Det er de partier, der er opstillingsberettigede til folketingsvalg senest den 1. juni, inden der afholdes Skolevalg, som eleverne kan stemme på.

Baggrund

Skolevalg er en autentisk gennemført valghandling for 8., 9. og 10. klasser i hele landet. I omegnen af 80.000 elever deltager.

Skolevalg arrangeres af Folketinget og Børne- og Undervisningsministeriet i samarbejde med DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Relaterede artikler

Nyeste artikler