19.2 C
Randers
søndag, september 8, 2024

Skuespiller Bodil Jørgensen er dette års Grundlovstaler på Lyshøj Mølle, Havndal

Lyshøj Mølle sætter i år alle kræfter ind på at gøre dette års grundlovsmøde til en folkefest.

»Vi er glade og meget stolte over, at Bodil Jørgensen har takket ja til at komme til Havndal og holde dette års Grundlovstale på Lyshøj Mølle,« siger formand for Lyshøj Mølle, Christian Boldsen.

»Kontakten til Bodil Jørgensen fik vi ved fejringen af 75 års jubilæet for befrielsen, der fandt sted på Hvidsten Kro,« oplyser formanden

Her var Lyshøj Mølle repræsenteret med en udstilling, da den tidligere ejer af Lyshøj Mølle, Henning Andersen var medlem af Hvidstengruppen. Henning Andersen blev fanget af tyskerne og senere henrettet sammen med syv andre fra Hvidstengruppen.

Lyshøj Mølle er nu ejer af flere personlige dokumenter, der har tilhørt Henning Andersen.

»Hvad Bodil Jørgensen vil tale om på Grundlovsmødet kan vi kun gisne om, men mon ikke det handler om, at vi ikke kan tage frihed og demokrati for givet, men skal kæmpe for og værne om det hver eneste dag,« mener Christian Boldsen.

Efter grundlovstalen bliver der mulighed for at hilse på Bodil Jørgensen.

På Grundlovsmødet vil der naturligvis blive sunget sange fra højskolesangbogen. Der bliver drukket kaffe og spist hjemmebagt kage.

Der vil ligeledes være mulighed for at se den nyrestaurerede mølle såvel ude- som indefra.

»Vi håber at rigtig mange borgere vil deltage i mødet,« betoner formand Christian Boldsen, og understreger, at alle er hjerteligt velkomne.

Grundlovsfesten starter kl. 14.00.

Du kan læse mere om Lyshøj Mølle her

Relaterede artikler

Nyeste artikler