13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Slotsgården på tur i Den Gamle By

I forbindelse med Kulturministeriets Corona-hjælpepakke har Slotsgården modtaget en pulje penge, som har gjort det muligt at leje en bus og købe indgangsbilletter til Den Gamle By i Aarhus onsdag d. 15. december. Det blev til en tur med oplevelser på flere planer.

»Det var sjovt at se gammelt legetøj. Det gamle julepynt som man lavede – julehjerter, stjerner og så videre. Alt sammen fra 70erne, som er min barndom. Derhjemme lavede vi selv julepynten, og det kom jeg til at tænke på i dag,« siger en af brugerne fra Slotsgården.

Den gode oplevelse

»På Slotsgården har vi de her brugermøder, hvor vi diskuterer, hvad der skal foregå i huset, og der har det længe været et ønske for brugerne at komme på en tur til Den Gamle By i Aarhus. Formålet med turen er først og fremmest at give brugerne nogle gode oplevelser,« siger Mette Bladt Clausen, souschef på Slotsgården og fortsætter:

»Når vi er ude af huset, oplever vi, at brugerne får adgang til nogle af de ressourcer, som de også rummer. Det kan for eksempel være, at der er en bruger, der ved en hel masse om én af de gamle bygninger i Den Gamle By og begynder at lære os andre om den. Eller det kan være, at der er én, der ikke er så friskt gående, men som en anden bruger så får øje på og hjælper. På den måde er turene også med til, at brugerne får en oplevelse af de ressourcer, de rummer,« siger Mette Bladt Clausen.

Udover Slotsgårdens egne brugere, var brugerne af forsorgshjemmet Hjørnestenen og værestedet Perron 4 også inviteret med på gårsdagens tur. I alt var der 27 pladser i bussen.

Under busturen blev der uddelt kaffe og rundstykker, og hjemmefra var der medbragt smurte sandwichs og sodavand.

Corona-hjælpepakke muliggør tur ud af huset

I forbindelse med Kulturministeriets Corona-hjælpepakke har Slotsgården modtaget en pulje penge, som har gjort det muligt at leje en bus og købe indgangsbilletter til Den Gamle By i Aarhus.

Slotsgården er en del af forsorgshjemmet Hjørnestenens Være- og aktivitetstilbud. Være- og aktivitetsstedet er et alkohol- og stoffrit miljø, hvor man kan være anonym, hvis man ønsker det.

Være- og aktivitetsstedet henvender sig primært til mennesker med alkohol- eller stofmisbrug eller psykiske problemstillinger og andre, som har behov for social netværksdannelse. De fleste brugere af værestedet kommer for at få støtte i hverdagen og møde andre omkring dagligdagsaktiviteter, hvilket er med til at forebygge ensomhed og give glæde for mange mennesker.

Relaterede artikler

Nyeste artikler