13.1 C
Randers
mandag, april 29, 2024

Slutspurgt på valgkampen for et ja

Over hele landet har partiledere, ministre, folketingsmedlemmer og engagerede borgere været på gaden for at overbevise vælgerne om, at der skal stemmes ja eller nej til at ophæve forsvarsforbeholdet.

I dag fik Randers besøg af finansminister Nicolai Wammen, som skulle overbevise de sidste vælgere om at stemme ja.

»Det er danskerne, der i morgen skal beslutte, om vi skal ophæve forsvarsforbeholdet. Det håber jeg selvfølgelig at vælgerne vil svare ja til. Men der er ikke noget, som er afgjort før det sidste kryds er sat,« sagde Nicolai Wammen til News Netavis.

En skare lokale socialdemokrater havde hejst de røde faner, og inviterede på kaffe og romboller.

Kaffekrusene var forsynet med henholdsvis et ja og et nej. På den måde kunne de forbipasserende give deres mening til kende.

Rombollerne var derimod kun forsynet med et ja. De lokale socialdemokrater og ministeren delte flittigt ud af dem, og tilsyneladende var de så lækre, at selv de nej-sigere der kom forbi, ikke modstå tilbuddet.

Ministeren fik assistance fra de to lokale folketingskandidater Iben Sønderup og Malte Larsen

Finansministeren møder stadigvæk tvivlere, og han bliver ofte spurgt om hvorfor det er vigtigt, at forsvarsforbeholdet bliver ophævet, og hvad betyder det for Danmark.

Han er ikke i tvivl om, at mange mennesker ser det som et godt tidspunkt, på grund af Putins invasion af Ukraine.

»Vi lever i en urolig verden og tænker at så er det nok et godt tidspunkt, at vi er med ved det bord, hvor beslutningerne bliver truffet.«

Nicolai Wammen understreger, at det for ham ikke handler om det, som sker i Rusland, men også om at Danmark i en verden hvor der er mange trusler og udfordringer står stærkest muligt.

Ministeren oplyser, at han denne gang oplever mange tvivlere, som siger, at de normalt ville stemme nej til noget om EU, men vil denne gang stemme ja.

Efter nøjagtigt 45 minutters ophold i Randers, fortsatte han til Ebeltoft, hvor der også skulle snakkes forbehold med vælgerne.

Valgstederne åbner klokken 8 og lukker igen klokken 20.

Relaterede artikler

Nyeste artikler