4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Små børn med store hjerter

Det er ikke kun skolebørnene, der trækker i vandreskoene for at samle ind til Syriens udsatte børn. Mandag drog børnehavebørnene i Børnehuset Viborgvej  ud på en troldemarch til fordel for Syriens udsatte børn. Det sker i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2023.

»Jeg har fået fortalt, at selvom I er små, så har I store hjerter og meget stærke ben,« det var ordene fra troldkongen, som i dag besøgte børnehavebørnene i Børnehuset Viborgvej.

I anledning af Danmarks Indsamlingen donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner hver gang et barn har gået en kilometer som en del af Børnenes Danmarksindsamling “Vi går sammen”.

»Vi ville gerne give børnene en oplevelse af at kunne bidrage i en større sags tjeneste. Derfor har vi arrangeret denne troldemarch, hvor børnene skal gå i træning som en trold, så de kan hjælpe med at samle penge ind til verdens sårbare børn,« fortæller Pia Kjærsgaard Johansen, der er pædagogisk leder i Dagtilbud Sydvest i Randers.

Forud for gåturen fik børnene udleveret en troldeamulet, så de kunne træde igennem troldeportalen og begive sig ud på den lille rejse. Undervejs på gåturen skulle børnene finde en række poster, hvor de fik samlet troldeøre og -haler ind til udklædning.

»Gennem det legende univers ville vi skabe en fantasifuld og meningsfuld march, hvor børnene fik en oplevelse af at være aktive deltagere på en rejse, der kan hjælpe andre børn til en bedre fremtid,« fortæller Pia Kjærsgaard Johansen.

Gåturen gik langs Gudenåen og strakte sig over 240 kilometer som svarer til 4.800 kr.  De ældste gik 3,3 km og børn på tre år gik mellem halvanden og to kilometer. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler