15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Søren Pape Poulsen er død

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er død. Det oplyser partiet på sin hjemmeside.

Søren Pape Poulsen blev fredag under partiets hovedbestyrelsesmøde i Vejen ramt af en blødning i hjernen. Han blev kørt til Odense Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde.

Han døde lørdag klokken 13.13.

»Alle, der har været så heldige at kende Søren, ved, at han var et omsorgsfuldt menneske. Det kunne de fleste endda mærke, selvom de bare havde mødt ham kort. Han tænkte altid på andre først,« skriver Søren Vandsø, generalsekretær i partiet på hjemmsiden.

Efterlader et ufatteligt savn

Søren Pape Poulsen blev kun 52 år gammel.

»Han faldt om midt i det, han havde viet sit liv til. Det politiske liv, der skulle skabe et bedre liv for os andre. Han var ved at orientere os om ældrepolitik og udenrigspolitiske betragtninger, og det sidste han oplevede, var et stort bifald fra sine partifæller,« skriver Søren Vandsø.

Søren Pape Poulsen har været formand for De Konservative siden 2014, hvor han afløste Lars Barfoed på posten.

Inden det havde han været borgmester i Viborg fra 2010 til 2014 for De Konservative.

»Vi vil savne Søren, som med sin tålmodighed, lyse sind, politiske sans og dybe forståelse for andre mennesker gjorde vores liv bedre. Han forlader os alt for tidligt og efterlader et ufatteligt savn,« skriver Søren Vandsø.

Søren Pape Poulsen blev valgt ind i Folketinget første gang i 2015.

I sin tid i Folketinget var Søren Pape Poulsen blandt andet justitsminister fra 2016 til 2019 under VLAK-regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler