21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Solide tiltag for cykeltrafiksikkerheden.

Læserbrev af Poul Rubach, Harridslev, bestyrelsesmedlem i Radikale Venstre

Amtsavisen havde den 16/7 en glimrende artikel om de farligste steder at cykle i Randers by. I det mindste blev der belyst de steder, hvor der skete flest trafikuheld, hvor en cykel var involveret. For at det reelt er de farligste steder, er vi vel nødt til at kende ulykkesfrekvensen, – altså antal ulykker i forhold til antal trafikanter. Pyt med denne tekniske statistikbelysning, – det vigtigste er, at der bliver gjort noget ved det.

Allerede den 19/7 fulgte Amtsavisen op på emnet om sikkerheden mht. cykeltrafik. Der blev beskrevet en masse tiltag, som er resultatet af budgetforliget, der sidste år (og året før) blev vedtaget med markant flertal.

Jeg er optimist og tror, at Randers cykel by udvikler sig til en sikker cykel by.

Selv om der nu bliver brugt mange millioner på trafiksikkerheden, bør vi ikke glemme de (næsten) gratis tiltag.

Radikale Venstre foreslog for 4 år siden, at Hospitalsgade trafiksikres ved bl.a. at fjerne parkeringspladserne ud for Klostret.

Forslaget blev skudt til hjørne, da gaden skulle bruges til omkørsel, mens Hvidemøllebroen blev raget ned og en ny højere blev lavet, samtidig med at Vestervold-krydset blev ændret og trafiksikret.

Nu er dette store trafikprojekt færdigt til alles tilfredshed. En god løsning.

Desværre er Hospitalsgades trafikfarlige udformning genskabt med den meget smalle kørebane, så fodgængere må springe for livet, når cykler/knallerter og nogle biler bruger en del af det østlige fortov for ikke at komme tæt på de andre trafikanter.

Alt dette kunne undgås ved at sløjfe de 15 parkeringspladser, der jo alligevel ikke kan bruges af beboerne i gaden, da der er 2-timers parkering.

Hvis det er fitnesscentrets kunder, der bruger parkeringspladserne, kan de motionsmæssigt profitere med en rask gåtur på 300 m til Regnskovens parkeringspladser.

Denne problematik bliver taget op næste gang Radikale Venstre har medlemsmøde efter sommerferien.

Relaterede artikler

Nyeste artikler