4.9 C
Randers
mandag, december 23, 2024

SoMe-reporter vil fortælle en ny historie om Nordbyen

Rojin Bozan fra Jennumparken kan og tør meget mere, end hun troede, før hun fik jobbet som SoMe-reporter. Et job hun blandt andet vil bruge til at fortælle en ny historie om Nordbyen.

Nordbyen i Randers er fyldt med muligheder og styrker, som ikke er kendt hos alle. Det vil fem unge, der står bag instagram-profilen @randersliv gerne lave om på. En af dem er 15-årige Rojin Bozan, der arbejder som SoMe-reporter i sin fritid.

SoMe-reporterne er et nyt fritidsjob-koncept for unge beboere i Nordbyen, som Bysekretariatet står bag. De fem SoMe-reportere startede op i april 2022 og er foreløbig ansat i to år. Idéen er både at skabe gode oplevelser for de unge, og at give dem deres første fritidsjob.

Det er også Rojins første fritidsjob, og hun glæder sig hver gang, hun skal på arbejde. Siden hun startede, har hun blandt andet været med til at dække Verdensmålsfestivalen i Randers, og hun har lavet reportager, interviews og en spørgeundersøgelse med fokus på livet i Nordbyen.

En ny fortælling om Nordbyen

Det er netop fortællingen om livet i Nordbyen, at invitere flere til området og aflive fordomme, der er Rojins ambition med @randersliv.

»Jeg håber, vi kan bruge profilen til at vise Nordbyen frem, så dem, der ikke kommer her, også kan se en anden side af Nordbyen, end de rygter, de hører. Jeg synes, det er et godt område. Fra mit perspektiv synes jeg, man har et rigtig godt sammenhold her – alle er sammen med alle, alle kender hinanden og kan lege med hinanden, uden der opstår problemer. Det er bare som en lille landsby,« siger Rojin Bozan.

Indholdet på profilen planlægges løbende af SoMe-reporterne og Bysekretariatet. Hvis Rojin helt selv skulle vælge, ville hun lave noget om sammenholdet i området. Gerne i forbindelse med aktiviteter og arrangementer i Nordbyen, som kan trække hele byen til.

Nye udfordringer og styrkede venskaber

Jobbet som SoMe-reporter har hurtigt sat sit præg på Rojin, der tidligere holdt sig mest for sig selv eller med tætte venner, og ikke brød sig om at tale med fremmede. I dag føler hun selv, at hun er blevet meget mere udadvendt og bedre til at samarbejde. Særligt med kollegaerne, der er blevet til nye venner.

»Det føles godt, at jeg er nået til det punkt, hvor jeg faktisk godt kan snakke med nogen, jeg ikke kender, uden at jeg skal have den der irriterende følelse i maven, hvor jeg føler mig lidt nervøs. Jeg er blevet meget bedre til det, og det kan jeg godt lide. Jeg kan stadig godt blive nervøs, men grænsen er blevet skubbet,« siger Rojin.

Når man ser Rojin på arbejde, kan man tydeligt se, hvor meget hun har udviklet sig, siden hun fik jobbet som SoMe-reporter. Det er ikke til at se, at hun engang har haft svært ved at henvende sig til nye mennesker. Uden at tøve kan hun for eksempel kommandere og flytte rundt på folk, for at få det bedste billede i kassen.

Det er netop også billederne, der interesserer Rojin mest. Derfor er det som regel hendes ansvarsområde, når de unge er ude på opgave. Efter at have samlet en god stak i kamerarullen, går hun billederne igennem og finder de bedste. Hun redigerer dem på telefonen, justerer lys og farve som en professionel, med rynket pande og hurtig på fingrene. Kort tid efter er de klar til at lægge op på @randersliv.

Ikke bare for pengenes skyld

Det var ikke kun på grund af pengene, Rojin søgte jobbet som SoMe-reporter. Idéen i at have et job med mulighed for at komme rundt omkring i området, med en høj grad af selvbestemmelse, tiltalte hende især. Egentlig var hun ikke særlig interesseret i at tage billeder eller bruge tid på at lægge noget op på hendes egne sociale medier, men jobbet har givet hende blod på tanden. Selv når Rojin ikke er på arbejde, tænker hun over det næste, der kan lægges op på Instagram-profilen.

Når Rojin er færdig som SoMe-reporter om to år, håber hun, at hun er startet i gymnasiet. Hun har en ambition om at blive endnu bedre til at tage billeder og skrive tekster, der passer til. I fremtiden kunne hun godt tænke sig at blive ved med at arbejde med sociale medier.

Bysekretariatet – Det Boligsociale Team ansætter unge fra Nordbyen i Randers i forskellige lommepengejobs, der udover SoMe-reporterne også omfatter ejendomsfunktionærer og legepatruljen. Dette er første del af tre af en portrætserie af de unge lommepengejobbere, der udkommer hen over sommeren 2022.

                                               

Relaterede artikler

Nyeste artikler