12.5 C
Randers
tirsdag, maj 14, 2024

Sommeraktiviteter på Randers Naturcenter

Randers Naturcenter er mandag til torsdag i de to første uger af skolernes sommerferie ramme om sommeraktiviteter. I ugerne 26 og 27 byder naturcentret fra klokken 10-14 mandag til torsdag både på aktiviteter, hvor man kan gå til og fra, som man har lyst, men har også forløb hver dag, som forudsætter, at deltagerne er med fra starten.

Begge uger kan man fra mandag til torsdag fra klokken 10-14 undersøge livet i naturcentrets vandhul eller tage på et sjovt bevægelsesløb omkring Randers Naturcenter.

Mandage fra kl. 10-11.30 er der mulighed for at deltage i forløbet “Solsystemet”. Her får deltagerne en introduktion til solsystemet, og hvordan man navigerer på stjernehimlen.

Tirsdage fra kl. 10-12.00 sætter naturcentret fokus på liv og død i naturen. Tag med på Tour de Ådsel og find alle de seje små skraldearbejdere, som rydder op i naturen. Kl. 11 dissekerer en af centrets naturvejledere et dødt dyr fra naturen, så vi kan blive klogere på, hvordan det ser ud indeni.

Onsdage fra kl. 10.30-12.30 kan du deltage i forløbet “VILD MAD”. Tag med på jagt efter vilde, spiselige planter. Retur på naturcentret omsættes høsten til et par små enkle retter, så alle får en smagsprøve på naturens spisekammer.

Onsdage kl. 12.30-13.30 er der mulighed for at deltage i et forløb omkring Tidsrejsen. Tag med på en tidsrejse tilbage til den sidste istid og leg med de geologiske processer. Vær med i aktiviteter, der åbenbarer, hvordan nutidens landskab er blevet dannet.

Torsdage fra kl. 10-12.30 er der “Shampoo værksted”. Sammen laver vi shampoo af naturens vilde planter; udendørs og over bål. Alle får en portion med hjem, hvis man selv medbringer en beholder dertil (fx en halv liter tom vandflaske)

Relaterede artikler

Nyeste artikler