12 C
Randers
lørdag, maj 4, 2024

Sommerferieafløser: Job på plejehjem giver andet blik på livet

Drømmen om at arbejde med mennesker er en af grundene til, at sommerferieafløsere vil arbejde på plejecentre i Randers Kommune. En af dem er 21-årige Emily Koudal Hørmann, der i sit sabbatår arbejder på ældrecenter Thors Bakke. Et job, hun er rigtig glad for.

Opgaver som at få beboerne op af sengen om morgenen, give dem morgenmad og gode samtaler om løst og fast er nogle af de opgaver, der venter Emily Koudal Hørmann, når hun møder ind på Thors Bakke. Hun startede på ældrecentret i januar – dengang med 2-3 vagter om ugen, men da sommerferien bankede på døren og sommerferieafløsere skulle findes, valgte hun at slå til og i stedet arbejde på plejecentret 4-5 dage om ugen, og det er både hun og centerleder Mikkel Graversen glad for, at hun gjorde.

»Det giver noget godt til personalegruppen, at vi har unge sommerferieafløsere som Emily ansat. De er et andet sted i livet, og vi kan f.eks. lære dem noget om at blive gammel og om relationsdannelse, samtidig med at beboerne synes, at det kan være dejligt befriende, at unge kommer og hjælper dem,« siger han. 

Vil gerne arbejde med mennesker
Ældrecenter Thors Bakke har hvert år sommerferieafløsere og fælles for mange af afløserne er, at de gerne vil arbejde med mennesker. Det var også det, der fik Emily Koudal Hørmann til at søge job ved Thors Bakke.

»Jeg ville gerne prøve noget nyt og prøve at arbejde med mennesker. Førhen har jeg kun arbejdet med mennesker gennem mit arbejde i en butik, men jeg ville gerne arbejde mere med kroppen og mennesker generelt, fordi jeg gerne vil studere medicin, så det var oplagt at søge job på et ældrecenter,« siger hun og fastslår, at det har været den helt rigtige beslutning.

»Arbejdet har givet mig rigtig meget personligt. Det har givet mig et andet indtryk af, hvordan livet er. Vi kommer ikke nødvendigvis til at leve godt hele livet. Vi kan få brug for hjælp til små hverdagsting – også selvom vi ikke er 80 eller 90 år. Arbejdet har ganske enkelt fået mig til at tænke på livet på en anden måde,« siger hun.

Mere tilfælles med beboerne end forventet
Sommerferieafløsere er typisk på Thors Bakke fra slutningen af maj til starten af september. Ifølge Mikkel Graversen er der dog flere, der gerne vil blive og arbejde, f.eks. ved siden af studiet eller i deres sabbatår.

»Vi har mange, der gerne vil blive efter, at de har været sommerferieafløser hos os – ja, faktisk flere end vi har brug for, og det er fedt at se, hvor meget det betyder for Emily og vores andre afløsere, at beboerne har det godt og gerne sætter sig og taler med dem om stort og småt,« siger han.

Inden Emily Koudal Hørmann startede på Thors Bakke, troede hun ikke, at hun ville have så meget tilfælles med beboere, men hun har fået flere hyggelige snakke med dem.

»Det er hyggeligt at snakke med beboerne og være sammen med mine kollegaer. Jeg er ikke i tvivl om, at beboerne er rigtig glade for, at jeg kommer,« siger hun og fremhæver, at hun har anbefalet jobbet til en ven.

Kunne du tænke dig at arbejde på et plejecenter i Randers Kommune? Så er du altid velkommen til at kontakte et af ældrecentrene.

Relaterede artikler

Nyeste artikler