14.8 C
Randers
mandag, september 16, 2024

Spasmager fylder 90 år

Tage Bødker der er kendt som en glad, optimistisk og udadvendt person som altid spreder godt humør i sine omgivelser, fylder 90 år den 16. september

Uanset hvor han kommer hen, er der folk som råber »Goddaw Tage.« Han kender usædvanligt mange mennesker, og har opbygget et stort netværk i sit snart 90-årige liv.

Militær og politik

Tage blev i sin tid uddannet som mekaniker og kom herefter til forsvaret. Han blev indkaldt i 1956 og sluttede som seniorsergent af 1. grad i 1994. I løbet af de mange år har han været udsendt til både Cypern og til Grønland.

I den tidligere Purhus Kommune havde han sæde i byrådet i 26 år for Venstre. Her var han blandt andet med til at beslutte, at Øster Bjerregrav skulle have nye boldbbaner, og da banerne skulle graves ud, ringede han såmænd til kasernen i Randers. Her tillod obersten lidt modstræbende at sende soldater og maskiner ud at assisterere med at arbejdet under dække af, at det var en militærøvelse. Men det var med daværende forsvarsminister Kjeld Olesens billigelse, så der var ikke noget at komme efter, fortæller Tage Bødker.

Han kom til verden på et statshusmandsbrug i Nr. Borup med 11 tønder land og endnu flere børn. Han er nummer 12 i flokken på seks døtre og seks sønner.

Skolegangen var præget af den tid, hvor han gik tre år i “betteklassen” hjemme i Borup, derefter “storeklasse” i Helsted.

Tage Bødker kom tidligt ud på arbejdsmarkedet som bettekarl hos gårdejer Søren Quist i Bjerregrav.

Senere fik han en mekanikeruddannelse i Randers med fem års læretid, som sluttede i januar 1956. Samme år, den 11. maj, indledte han aftjening af værnepligt og kom på korporalskole på den daværende Bådsmandsstrædes Kaserne (i dag Christiania).

I januar 1957 ankom Tage Bødker til tjeneste på Randers Kaserne under den navnkundige oberst Schøller, som han i øvrigt fik et fint forhold til. Senere var Tage Bødker på oversergentskole, igen på Bådsmandsstrædes Kaserne.

For to år siden fejrede Tage og hustruen Esther krondiamantbryllup.

Mens de var kærester fik Tage en motorcykel, og så skete det ofte, at han måtte ringe til Esther.

»Han ringede for at høre, om ikke lige han kunne låne 5 kroner til benzin. Men jeg har da aldrig fået dem tilbage,« understreger Esther, og sender et blik til Tage med rynkede øjenbryn.

Og efter mere end 65 års sammenhold kommer Tage med en indrømmelse:

»Pengene blev slet ikke brugt til benzin,« fortæller han, mens han skæver over til Esther, og nægter at oplyse hvad pengene så blev brugt til.

I dag bor ægteparret på ældrecentret Borupvænget i Randers.

Mandag den 16. september inviterer Tage til reception for familie, venner og bekendte fra klokken 11.00 – 16.00.

Adressen er Gl. Hobrovej 140, 8920 Randers NV

Tage -og Esther Bødker har holdt sammen i tykt og tyndt i mere end 65 år

Relaterede artikler

Nyeste artikler