2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Største nordeuropæiske Specialoperationsøvelse til dato

Jægersoldater, frømænd og deres kolleger fra en stor del af verden mødes i Danmark for at træne en lang række forskellige discipliner, når øvelsen ”Night Hawk 2021” bliver gennemført fra den 27. september til den 7. oktober.

Øvelsen kommer til at kunne høres og ses i hele Danmark, til lands, til vands og i luften – og nogle gange inde i byerne. Det sidste gør, at øvelsen er specielt populær hos de udenlandske deltagere, da de scenarier, som bliver trænet, sker i et meget realistisk miljø.

»Med dette års ambitionsniveau sætter Specialoperationskommandoen barren endnu højere end tidligere, og der er rift om pladserne hos de udenlandske deltagere,« siger generalmajor Peter Boysen, der er chef for Specialoperationskommandoen.

Antallet af udenlandske deltagere tæller 2500 soldater fra 13 nationer placeret på Flyvestation Ålborg og Flådestation Frederikshavn. De mange nationer deltager i øvelsen med alt fra konventionelle styrker, specialoperationsstyrker, fly, helikoptere, skibe og RHIB (hurtigtgående gummibåde). Det danske forsvar deltager med enheder fra Specialoperationskommandoen, Søværnet, Hæren, Flyvevåbnet og Hjemmeværnet.

Foto: Palshøj/Forsvaret

Lukket for offentligheden
Den første Night Hawk-øvelse så dagens lys i starten af 90’erne. Siden er konceptet og omfanget af øvelsen blevet udviklet så betydeligt, at den i dag er international værdsat, prioriteret og i særlig grad attraktiv på grund af de realistiske forhold.  

Der vil i forbindelse med øvelsen foregå landsdækkende aktiviteter med pludselig larm og eksplosioner. Forsvaret vil løbende orientere om øvelsen på Facebook  ”Specialoperationskommandoen – SOKOM” og på ”Forsvarets øvelsesaktiviteter”

Foto: Palshøj/Forsvaret

Relaterede artikler

Nyeste artikler