11.8 C
Randers
lørdag, april 27, 2024

Støtteforening til Hospice Randers får donation

Randers Hospice Støtteforening har modtaget en donation fra de 3 Rotary Klubber i Randers til det store og vigtige arbejde, de frivillige udfører. Det giver Støtteforeningen mulighed for at igangsætte et indkøringsforløb for de frivillige med viden om at arbejde på et Hospice.

»Det er med stor glæde, at de 3 Rotary klubber i Randers, Randers Rotary, Randers Business Breakfast og Randers Søndre har overrakt kr. 10.000 til Støtteforeningen for Randers Hospice. Med disse penge får Støtteforeningen mulighed for at give de frivillige faglitteratur som en del af uddannelsen til at arbejde med døende og deres pårørende,« skriver klubberne i en pressemeddelelse.

Endvidere vil Støtteforeningen gerne bruge nogle midler på at udbrede kendskabet til muligheden for Hospiceophold i Randers, fordi erfaringerne viser, at det er til store glæde i den sidste svære tid.

»Det giver de pårørende mulighed for at bruge deres ressourcer på at være pårørende,« siger bestyrelsesmedlem Jan Lyck, Støtteforeningen for Randers Hospice.

Støtteforeningens formål er at støtte de daglige aktiviteter og det almene vel på Hospice Randers. Opfyldelse af dette formål indebærer, at støtteforeningen indsamler økonomiske midler, som kan indfri de ønsker, og behov som ledere og medarbejdere, beboere og pårørende på hospice måtte have i forbindelse med de frivillige, udsmykning, forbedringer, arrangementer.

Støtteforeningen indsamler økonomiske midler, som kan indfri de ønsker, som ledere og medarbejdere, beboere og pårørende måtte have til en ordning med de frivillige, udsmykning, forbedringer og arrangementer o.s.v.

Der er ca. 30 frivillige, der arbejder på Hospice Randers. Hospicet har eksisteret siden 2011 og er det eneste kommunalt drevne Hospice i Danmark. Den ligger på en afdeling på områdecenter Lindevænget og der er 12 pladser. Randers Kommune står for basis drift, mens Støtteforeningen står for finansiering af bl.a. de daglige aktiviteter, hvervning og uddannelse af de frivillige m.m. Alle kan være medlem af Støtteforeningen.

Du kan læse mere om støtteforeningen her:
Hospice Randers støtteforening

Relaterede artikler

Nyeste artikler