15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Stor interesse for ældrerådsvalget i Randers Kommune

Den nye mulighed for at stemme via e-Boks til Ældrerådsvalget 2021 lover godt for valgdeltagelsen. Den digitale stemmeboks åbnede mandag d. 25. oktober, og fire dage efter har næsten 20 procent afgivet en stemme.

Netop nu kan borgere i Randers Kommune på 60 år og derover stemme på kandidaterne til Ældrerådet. I år er der mulighed for at stemme digitalt via e-Boks, og det har mange borgere allerede benyttet sig af.

Således har næsten hver femte af de knap 27.000 stemmeberettigede allerede sat et digitalt kryds ved deres foretrukne kandidat. Det glæder den nuværende formand for Ældrerådet i Randers sig over.

»Ældrerådet i Randers er privilegeret på den måde, at vi bliver lyttet til og taget alvorligt. Der er stor seriøsitet i vores arbejde, og det bliver vi respekteret for. Følgelig har vi meget indflydelse på, hvordan rammerne for en god alderdom i Randers Kommune skal være. Derfor er det vigtigt at bruge sin stemme til ældrerådsvalget, og det glæder mig, at så mange allerede har stemt. Sidste gang nåede vi knap op på en valgdeltagelse på 40 procent, og vores ambition er at komme over 50 procent i år,« siger Per Boysen.

Man kan stemme til Ældrerådet frem til tirsdag d. 16. november 2021, hvor der også er kommunal- og regionsrådsvalg. Man kan aflevere sin stemme på valgstedet, og frem til valgdagen kan man brevstemme via en frankeret svarkuvert, eller man kan afgive sin stemme digitalt via NemID.

Ældrerådet består af 11 medlemmer og vælges for en 4-årig periode. Rådet får forslag i høring, der berører den ældre del af befolkningen, før forslagene når frem til politisk vedtagelse. Det kan blandt andet være sager om budgetter, planer om byggeri af boliger til ældre og kvalitetsstandarder i hjemmeplejen. På Randers Kommunes hjemmeside kan man se en oversigt over de opstillede kandidater, og her finder man også link til at afgive sin stemme digitalt.

Relaterede artikler

Nyeste artikler