15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Debat: Stort svigt af de ældre uden for Randers by

Læserindlæg af Rikke Schneider og Christian Boldsen, konservative byrådskandidater i Randers Kommune

Vores mistanke om, at de ældre uden for byskiltet til Randers, er blevet svigtet af Randers kommune, er desværre blevet til vished, efter vi har deltaget i vælgermøder i kommunen.

Genoptræningen og vedligeholdelsestræningen af de ældre er bortfaldet på alle plejehjem og ældrecentre uden for byskiltet!

Der er nu alene genoptræningssteder på Randers Sundhedscenter, Genoptræningscenter Randers-Nellemann bygningen samt på Genoptræningscenter Tirsdalen

● Dette på trods af, at en tredjedel af kommunens borgere bor uden for Randers by.

● Dette på trods af, at mange af brugerne vil være dårligt gående, seende m.m.

● Dette på trods af, at der er dårlige/umulige busforbindelser til og fra Randers

● Dette på trods af, at udgifterne til transport ikke længere dækkes af kommunen

● Dette på trods af, at Ældrerådet udtrykte bekymring omkring den nye struktur

● Dette på trods af, at der ikke længere vil være kendte ansigter fra det nære netværk på centrene.

Er du eksempelvis ældre borger i f.eks. Langaa eller Havndal og har brug for genoptræning, skal du først tage rutebilen til Randers og herefter en bybus eller taxa til genoptræningscentret. Samme tur når du skal hjem.

Har du brug for denne træning flere gange ugentligt bliver det uhyre besværligt og meget dyrt. Dette vil betyde, at den ældre ikke længere kommer til den helt nødvendige træning og derfor vil blive dårligere både mentalt og fysisk.

Det, vi her har beskrevet, kan vi ganske enkelt ikke være bekendt. De ældre skal have en ordentlig og værdig behandling og der skal være lige vilkår, uanset hvor du bor i kommunen.

Vi lover derfor, at såfremt vi kommer i Randers Byråd fra 1. januar 2022 vil vi, som det første vi gør, stille forslag om, at genoptræningsstrukturen igen fordeles til HELE Randers kommune.

Relaterede artikler

Nyeste artikler